Dana Bulat, plecata in urma cu doi ani de la McCann, conduce compania United Media, una din povestile de succes din zona agentiilor media din Romania.
Intrebari preliminare:
Prenume, Nume:
Dana Bulat
Functia: Director General la United Media Services
Varsta: 32 ani
Starea civila: necasatorita

1. Ce studii ati urmat?

ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale + o serie de cursuri si traininguri de profil.

2. Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

Nu prea imi mai aduc aminte, a trecut destul de mult timp ļ)

3. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Executive Assistant la Uniunea Societatilor de Asigurara si Reasigurare din Romania.

4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?

Cred ca un MBA ajuta mult in dezvolatarea profesionala dar nu cred sa fie o conditie exclusiva pentru a avansa in cariera. Cred ca experienta acumulata anterior este cea care conteaza intr-o foarte mare masura.

Pe de alta parte, sunt sigura, ca pe masura ce piata se va dezvolta si maturiza si pe masura ce concurenta va deveni mai acerba, astfel de scoli vor incepe sa cantareasca din ce in ce mai mult in diferentierea candidatilor.

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Ski, filme, inghetata.

6. Care este ultima carte citita?

Long Tail de Chris Anderson.

7. Aveti un film sau un serial preferat?

Chiar prea multe pentru a fi enumerate.

8. Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

Mi-a ramas destul de bine in minte o amintire de cand m-am angajat prima data in publicitate: era prima zi, eram extrem de confuza pt ca stiam extrem de putine lucruri despre domeniul respectiv, nu eram inca sigura daca intelesem bine ce trebuia sa fac, iar o colega zambitoare, extrem de sigura pe ea si foarte cool imbracata m-a intrebat pe ce clienti voi lucra. M-am simtit brusc ca in Melrose Place, serialul care rula pe atunci cu succes la tv si care descria pe alocuri si viata dintr-o agentie americana de succes. Evident acesta a fost doar inceputul...

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

In 89 eram in clasa a opta deci cred ca aveam emotii pentru treapta 1....

10. Daca ar fi s-o luati de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ati evita?

Nu cred ca as evita multe lucruri. Cred ca toate au avut rostul lor, chiar si greselile pentru ca din ele am reusit sa trag cele mai multe concluzii. Poate daca ar trebui totusi sa emit o parere, as incerca sa evit sa multumesc pe toata lumea dat fiind ca aceasta este calea perfecta spre a nu multumi pe nimeni si a nu fi nici tu fericit.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ati da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?

Sa se inarmeze cu multa rabdare si sa nu neglijeze particularitatile locale.

10. Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?

Cel de tip informal bazat insa pe respect si incredere. Pentru mine, caracteristicile esentiale a celor cu care lucrez este pasiunea si responsabilitatea pe care o pun in everyday life, plus evident simtul umorului.

Adeseori la interviurile pe joburile din cadrul companiei, candidatii ma intreaba daca postul pentru care candideaza implica multa rutina, iar raspunsul meu aproape invariabil este ca sunt oameni pentru care orice lucru poate fi transformat in rutina si sunt altii care mereu gasesc ceva interesant in jobul lor, ceva de imbunatatit si clar pe cei din urma ii prefer.

11. Care credeti ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?

Cred ca in momentul de fata principalul obstacol care ar putea fi intampinat in industria noastra este lipsa oamenilor profesionisti si cu experienta. Industria noastra se bazeaza in primul rand pe oameni si in masura in care resusesti sa construiesti o echipa solida, succesul nu intarzie sa apara dat fiind ca in continuare exista multe oportunitati pe aceasta piata, iar ritmul de crestere se mentine in continuare accelerat.

12. S-a produs recent vreo schimbare (inovatie) care v-a fortat sa va modificati propriul model de business? Daca da, care este aceasta?

Acum 2 ani cand a trebuit sa fac trecerea dinspre un profesionist intr-o organizatie solida cu o structura bine organizata spre un manager intr-o companie in formare atat ca echipa cat si ca structura, cand a trebuit sa invat sa pastrez echilibrul intre activitatea administrativa care a capatat ponderea principala si cea profesionala care imi era cel mai la indemana.

13. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

In mod normal 10, desi exista si exceptii in ambele sensuri.

14. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

10-11 ore.

15. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Nu stiu daca aplic neaparat un anumit tipar. Cred ca ma inspir doar si adaptez totul la stilul meu personal, destul de direct si onest.

16. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Faptul ca am reusit sa construiesc in mai putin de 2 ani o companie solida si o echipa stabila - oameni cu un simt ridicat de responsabilitate si mult simt al umorului, desi niciodata nu am crezut prea mult in spiritul meu antreprenorial. E drept ca m-am bazat si pe sprijinul unor colaboratori deosebiti care l-a inceput au crezut mai mult ei in mine decat eu in fortele proprii.

17. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Multumesc lui Dumnezeu, nu au existat pana acum lucruri notabile de acest gen.

18. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Nu m-as referi strict la oameni de afaceri ci mai degraba la oameni de success pt ca ii admir pentru naturaletea si pasiunea de care au dat si dau dovada in tot ceea ce fac, iar acum imi vin spontan in minte 2 nume: Andreea Esca, Bogdan Enoiu.

19. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

TAROM.


20. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta a fost intr-o insula greceasca Spetses. Am 2 tipuri de vacante pe care le prefer, de fapt 2 combinatii: plaja + shopping, ski + ski.

21. Ce masina conduceti?

BMW seria 1.

22. Unde va vedeti peste 5 ani?

Nu imi fac planuri pe termen asa lung.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri