La inceputul acestui an, proiectul „Scrisoare catre Romania”, initiat de localnicii din Rosia Montana, prezenta povestile nefericite ale acestora. Clipurile de doua minute, prin care ei lansau un apel pentru aprobarea exploatarii, nu pot cuprinde insa intreaga poveste a oamenilor al caror viitor depinde de proiectul minier.
Una dintre vocile proiectului „Scrisoare catre Romania” este Sanda Lungu, o localnica in varsta de 42 de ani, care duce o viata grea. Pana in urma cu cateva luni, ea si cei doi copii ai ei, ambii de varsta scolara, traiau din pensia mamei, prea mica pentru o viata decenta. Si aceasta ultima sursa de venit a disparut, cand mama Sandei a decedat. „Am ramas o perioada fara niciun ban. Ne-a fost foarte greu. Am facut eforturi si sacrificii toti trei ca sa avem cat de cat ce ne trebuie”, ne-a marturisit ea.

Are grija de biserica din localitate

In urma cu aproape o luna, femeia a reusit, in sfarsit, sa se angajeze. Are grija de biserica din localitate, lucru pe care il facea si pana acum, pe gratis, doar pentru ca este o persoana religioasa. „Momentan ma ocup de biserica romano-catolica, mi s-a facut contract de munca, de aproximativ o luna, unde castig salariul minim, aproape 700 de lei. E destul de greu. Banii nu ne ajung. Din aceasta cauza sper sa dea drumul la proiect, sa ma mut la companie, unde sigur o sa fie un loc de munca mai bine platit. Pentru mine conteaza si 200 de lei in plus. Nu sunt cheltuitoare, dar am nevoie pentru copii, pentru carti, hrana si imbracaminte”, marturiseste femeia.

Cititi integral articolul publicat de ziarul Ring la data de 17 noiembrie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea RMGC »


Setari Cookie-uri