Un foarte mare spatiu deschis in care zeci de tineri tasteaza la calculatoare. Asa arata cele trei etaje pe care BitDefender le ocupa intr-un parc de afaceri din cartierul Militari. Locul este insa unul foarte colorat, in care fiecare angajat si-a personalizat biroul si in care fiecare departament are propriul tablou reprezentativ.
"Am mers pe ideea spatiilor deschise, pentru ca promovam interactiunea si schimbul continuu de idei intre colegi", afirma Mihaela Dan, director de resurse umane la nivel global in cadrul BitDefender, cel mai mare producator local de securitate informatica si unul dintre cei mai importanti la nivel mondial, cu peste 250 de milioane de utilizatori.

Sediul BitDefender ocupa aproximativ 3.300 de metri patrati, distribuiti pe trei etaje in complexul West Gate Park, dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor in apropiere de statia de metrou Preciziei (fosta Industriilor), din zona Militari.

In aceasta cladire se afla peste 300 de angajati, care lucreaza in laboratoarele de antimalware, antispam, amenintari online, inovatie si tehnologie, precum si in departamentele comerciale.

Compania mai are in Romania birouri de cercetare si dezvoltare la Iasi, Cluj si Timisoara. In Romania, BitDefender avea 425 de angajati in 2009. Totodata, BitDefender are reprezentante si in SUA (Florida), Spania, Marea Britanie si Germania, in care lucreaza intre 100 si 200 de angajati si un centru de servicii in Chile, care deserveste utilizatorii vorbitori de limba spaniola din America de Sud si Spania.

"Suntem in acest complex de aproape trei ani si nu avem in vedere o relocare in viitorul apropiat. In 2008 cand am facut alegerea, am urmarit ca si criterii principale: disponibilitatea unui spatiu mare la standarde ridicate, apropierea de o statie de metrou si optimizarea timpului petrecut de colegii nostri cu mersul de acasa la birou si invers", mai spune oficialul BitDefender.

De exemplu, continua Mihaela Dan, nordul Bucurestiului e una din zonele cu trafic foarte intens in orele de sosire la birou si plecare de la birou, iar majoritatea angajatilor lucreaza in cercetare-dezvoltare si o mare parte din ei locuiesc in zona centru-vest a Bucurestiului.

In ceea ce priveste amenajarea, pe langa spatiul deschis, compania are si zece sali de sedinte, una pentru biliard si fussball, o sala de mese si o camera de relaxare. De asemenea, angajatii mai pot lua masa si la bufetul aflat in incinta complexului.

Daca salariatii companiilor care au sediul in zone foarte aflomerate se plang de lipsa unui loc de parcare, in cazul BitDefender nu exista acest dezavantaj, reprezentantii producatorului de software antivirus afirmand ca au locuri de parcare atat la suprafata cat si in subteran.

Printre companiile care au sediul in parcul de afaceri West Gate se mai numara Siemens, Accenture, Renault si Citibank, BitDefender fiind singura companie romaneasca din acest proiect, dupa cum declara in toamna anului trecut Liviu Tudor, proprietarul complexului. "Am ales companii multinationale, care au semnat contracte de inchiriere pentru o perioada de cel putin cinci ani", spunea Tudor.

Chiriile pentru spatiile de birouri moderne din zona de vest a Bucurestiului variaza intre 10 si 14 euro/mp/luna, potrivit celor mai recente informatii din piata.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri