Centrele comerciale din Istanbul sunt asemanatoare cu cele din Bucuresti, insa mai mari si mai bine verificate. wall-street.ro a realizat un reportaj foto in Istinye Park, unul dintre cele mai mari cinci mall-uri din Istanbul, cel mai mare oras din Turcia.
Centrele comerciale din Istanbul difera de cele din Bucuresti, in principal, prin marime, dar o alta diferenta sesizabila din primul moment este cea de securitate. Daca in Bucuresti putem intra in orice mall fara sa fim verificati, in Istanbul trebuie sa trecem prin porti de securitate similare cu cele din aeroport pentru a putea merge la o sesiune de cumparaturi.

Masurile suplimentare de securitate sunt, insa, normale in Turcia, portile de securitate fiind prezente la intrarea in centrele comerciale, hoteluri, obiective turistice sau in aeroport.

Istinye Park, unul dintre principalele centre comerciale din Istanbul, a fost deschis in septembrie 2007 si este amplasat in cartierul cu acelasi nume. Proiectul este dezvoltat de Orjin Group si Dogus Group si include 300 de magazine. Turcii au investit circa 250 de milioane de euro in dezvoltarea acestui mall.

Mall-ul din cartierul Istinye se pozitioneaza ca un centru comercial cu branduri de lux, printre chiriasii sai numarandu-se: Armani, Burberry , Cacharel, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Gap, Gucci, Guess, Hugo Boss, Just Cavalli, Louis Vuitton, Moschino, Pierre Cardin, Sephora, Zara, Mango, Vakko, Debenhams si U.S Polo.

Suprafata inchiriabila este de circa 87.000 mp, iar in imediata apropiere a proiectului au fost dezvoltate 420 de locuinte. Pe langa magazine, mall-ul cuprinde si 12 sali de cinema, inclusiv un IMAX.

Citeste si articolul "Istanbul: Top 5 mall-uri pe care trebuie sa le vizitezi"

Istinye Park vs. Afi Palace Cotroceni


Centrul comercial Afi Palace Cotroceni din Bucuresti seamana cu mall-ul din Istanbul, insa este putin mai mic. Astfel, mall-ul autohton dispune de o suprafata inchiriabila de doar 76.000 mp, cu 11.000 mp mai putin decat Istinye. In acelasi sens, numarul magazinelor din mall-ul bucurestean este de 250, cu 50 mai putine decat in Istanbul, brandurile de lux fiind cele absente pe plan local.

Afi Palace Cotroceni, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri