Millennium Building Development, constructorul cladirii de birouri Cathedral Plaza si parte a grupului britanic Willbrook, sustine ca proiectul a fost vandut in luna mai catre un fond de investitii, motiv pentru care decizia Curtii de Apel Suceava, de a sista lucrarile de constructie, este tardiva si fara efect.
Curtea de Apel din Suceava a decis la inceputul saptamanii ca decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza sa ramana in vigoare. Constructorul proiectului este de parere ca decizia Curtii este tardiva, deoarece cladirea a fost intabulata si intrata in circuitul civil. Mai mult, proprietarul sustine ca a vandut Cathedral Plaza, in luna mai, unui fond de investitii britanic.

"Constructia este intabulata si a intrat in circuitul civil, astfel incat si aceasta hotarare a Curtii de Apel Suceava este una tardiva, la fel cum era si cea data in noiembrie 2010. In plus, reamintim ca un fond de investitii britanic a cumparat cladirea Cathedral Plaza, cu suma de 70 de milioane de euro”, sustin oficialii Millennium Building Development.

Surse din piata imobiliara sustin insa ca proiectul a fost vandut unui vehicul de investitii controlat tot de britanicii de la Willbrook, iar vanzarea a fost doar o formalitate pentru a rezolva probleme juridice ale cladirii. Zvonurile privind vanzarea cladirii au aparut in luna mai.

Cathedral Plaza este amplasata langa Catedrala Sfantul Iosif din Capitala si reprezinta o investitie de aproximativ 45 de milioane de euro, avand 19 etaje si o suprafata construita de circa 25.000 de metri patrati, din care 15.000 de metri patrati inchiriabili.

Willbrook mai are in dezvoltare in Romania complexul de birouri Platinum Business and Convention Center din apropiere de DN1 si a finalizat un complex rezidential de lux in Baneasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri