Bogdan Georgescu, seful Colliers, Adrian Erimescu, directorul imobiliare.ro si Radu Lucianu, fostul sef al CBRE Romania sunt doar cativa dintre managerii care fac recomandari de carti despre leadership. Citeste care au fost lecturilor lor preferate in acest domeniu.
Bogdan Georgescu (foto), managing partner al companiei de consultanta imobiliara Colliers, spune ca pentru el cea mai importanta carte despre leadership a fost “Winning”, scrisa de Jack Welch, pe care o considera ca fiind “un manual de management”. Alte carti pe care seful Colliers le recomanda sunt “Organizing Genius”, de Warren Bennis si Patricia Biederman, care se refera la formarea unei echipe de succes si “Good to Great”, de Jim Collins.

Cartea de leadership care i-a placut cel mai mult lui Radu Lucianu, fostul managing director al companiei CB Richard Ellis Romania si unul dintre cei mai experimentati consultanti imobiliari din piata, a fost “Bulgarele de zapada - Warren Buffett si viata ca afacere”, scrisa de Alice Schroeder. Pe lista preferintelor se mai numara: “Getting to YES”, de Roger Fischer si William Ury, “A concise guide to Macroeconomics”, de David A. Moss si “A Complaint is a Gift: Recovering Customer Loyalty When Things Go Wrong”, de Janelle Barlow si Claus Moller.

Omul de afaceri George Barbulescu, care conduce compania olandeza Axion Project Bureau, specializata in dezvoltari urbanistice si lucrari de infrastructura, recomanda oricarui manager cartea “Think Big”, scrisa de Donald Trump si Bill Zanker. Barbulescu a citit cartea in anul 2008, in traducere olandeza, la recomandarea sotiei sale.

“Mi-a intarit convingerea ca mare parte din succes in tot ce faci se bazeaza pe echipa cu care lucrezi. O faceam deja de multi ani, dar e foarte bine pentru increderea in ceea ce faci sa ai o «confirmare» de la cineva care se bucura de autoritate in domeniu. Respecta angajatii, motiveaza-i, ajuta-i sa scoata ce-i mai bun din ei si vei atinge ce ti-ai propus”, explica Barbulescu.

Adrian Erimescu, general manager al portalului imobiliare.ro, spune ca cea mai buna carte de leadership este “Ghidul implinirii”, de Robin Sharma, pe care a citit-o in luna septembrie, anul trecut. Volumul i-a fost recomandat de un prieten, cu care a fost apoi si la conferinta sustinuta de Robin Sharma la Bucuresti.

Alte carti pe care managerul le recomanda sunt “Jack, dintr-o bucata” ("Jack - Straight from the Gut"),”Screw It, Let's Do It” ("Lectii din scoala vietii") si “ The Facebook Effect”, pe care o citeste in prezent. “Pentru mine, aceste lucrari sunt foarte importante: gasesc mereu idei noi, ma inspira, dar imi si valideaza trairile si propriile conceptii despre leadership. Ba mai mult, cred ca pentru toti colegii din companie ar trebui sa fie importante”, afirma Erimescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri