Cele 16 proiecte imobiliare generatoare de venituri detinute de dezvoltatorul austriac Immofinanz in Romania au o valoare de piata de circa 620 milioane de euro si au avut in intervalul mai 2010-30 aprilie 2011 venituri din chirii de 46,7 milioane de euro, sub nivelul inregistrat cu un an inainte.
Compania avea in intervalul mai 2009-30 aprilie 2010 cu o proprietate mai putin pe piata locala, dar a inregistrat un nivel superioar al veniturilor din chirii, de aproape 51 milioane de euro, scrie Mediafax.

Fata de sfarsitul lunii ianuarie, cand cele 16 proprietati erau evaluate la 615 milioane de euro, la 30 aprilie evaluarea a fost realizata in crestere, la 620 de milioane de euro.

Potrivit datelor Immofinanz, proiectele din Romania au un grad mediu de ocupare de 79,3%, cea mai redusa dintre toate pietele pe care compania este prezenta in Europa.

Compania detine noua cladiri de birouri din Bucuresti, patru centre comerciale in alte orase din tara, precum si trei proiecte logistice.
Immofinanz are in total in Romania 50 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii aprilie la 894 milioane de euro, fata de 889 milioane euro in ianuarie. Totodata, Immofinanz controleaza pe piata locala 33 de proiecte care urmeaza sa fie dezvoltate, dar care au fost oprite din cauza crizei economice.

Compania motiveaza ca inca nu a reluat lucrarile de constructie la aceste proiecte, printre altele prin lipsa finantarii si a chiriasilor.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri.

Compania, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria si Europa Centrala si de Est, a fuzionat anul trecut cu grupul austriac Immofinanz, din care facea parte. Aproape 50% dintre proiectele viitoare ale companiei in Europa Centrala si de Est sunt localizate in Romania. Valoarea de piata a acestor proiecte este de 261 milioane de euro.

La nivel global, Immofinanz a avut venituri din chirii de 578 milioane de euro in anul financiar 2011/12, in crestere cu 6,9%. Venturile totale au crescut cu 6,1%, de la 719 milioane euro la 763 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri