Chiriile spatiilor logistice si industriale din Bucuresti se mentin la nivelurile de la sfarsitul anului 2009 si sunt printre cele mai reduse din Europa, doar in Lyon, Anvers si Bruxelles inregistrandu-se valori mai reduse, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Knight Frank, citat de Mediafax.
Astfel, chiriile din Bucuresti se situeaza usor sub 60 de euro/mp/an, in conditiile in care in Bruxelles, cea mai ieftina locatie din Europa din acest punct de vedere, chiriile sunt de 45-55 de euro/mp/an.

In alte capitale din Europa Centrala si de Sud Est chiriile sunt superioare celor din Bucuresti, in Varsovia atingand circa 80 de euro/mp/an, iar in Budapesta si Praga peste 60 de euro/mp/an.

"Cererea pe piata din Bucuresti este in mod curent focusata pe spatii relativ mici, de 1.000-10.000 de metri patrati. Dezvoltatorii continua sa fie precauti, in general construind doar la cerere, proiecte noi realizate speculativ fiind amplasate doar in afara Bucurestiului, la Ploiesti si Timisoara", se mentioneaza in studiu.

Cele mai scumpe chirii din Europa au spatiile industriale si logistice din Londra (circa 155 euro/mp/an), Geneva (130 de euro/mp/an), Stockholm (110 euro/mp/an) si Moscova (90 euro/mp/an).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri