Piata rezidentiala din Bucuresti ar putea sa ajunga la un stoc de 15,700 de unitati noi pana la sfarsitul anului 2011, se arata intr-un studiu realizat de DTZ Echinox.
Cu aproape 1,000 de apartamente anuntate pentru finalizare in 2011, livrarile de anul acesta sunt semnificativ mai mici in comparatie cu cca. 4,100 de apartamente finalizate in 2010.

Conform estimarilor DTZ Echinox, suma de 20.000 de unitati vandute anual in Bucuresti va ramane relativ constanta pentru perioada urmatoare, in timp ce apartamentele noi vor reprezenta circa 15 pana la 25%, pe termen mediu.

Raportul releva ca un locuitor de categorie medie din Bucuresti nu isi poate permite sa achizitioneze locuinta medie din oras.

“Accesibilitatea redusa pastreaza numarul de tranzactii la un nivel relativ scazut in comparatie cu capitalele europene similare. In timp ce Bucurestiul a inregistrat vanzari de numai 1,500 de apartamente noi in 2010, alte capitale din regiune au avut volume semnificativ mai mari. 10,260 de unitati rezidentiale noi au fost tranzactionate in capitala poloneza, in acelasi interval, de aproape 7 ori mai mult decat in Bucuresti, in timp ce Budapesta a inregistrat vanzari de 2,5 ori mai mari, respectiv 3,885 de unitati”, se arata in comunicatul companiei.

Preturile pentru proprietatile rezidentiale noi din Bucuresti par sa fi ajuns la o anumita stabilitate, in urma fluctuatiilor dramatice din ultimii 5-6 ani.

Valoarea pe mp a proprietatilor rezidentiale nou construite este in prezent estimata in jurul valorii de € 950.

“Anul urmator ar putea aduce o usoara crestere de 5%, urmata de o tendinta de crestere moderata pentru 2013, cand valorile pe piata rezidentiala ar putea ajunge pana la 10% mai mari”, estimeaza analistii DTZ.

Potrivit statisticilor oficiale din februarie 2011, 34,858 de unitati in valoare de 1,426 mil. euro au fost vandute din momentul in care programul "Prima Casa" a devenit activ.

Rezultatul indica 1,452 de unitati vandute pe luna/ tara si o suma medie a unui credit de cca. 41,000 euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri