Piata evaluarilor ar putea creste anul viitor cu circa 10-15%, pana la aproximativ 27 de milioane de euro, pe fondul aparitiei unor semne de revenire a economiei.
“In viitorul apropiat ne asteptam la o crestere a numarului de lucrari de evaluare, dar si a calitatii acestora, odata cu reglementarea profesiei", spune Filip Stoica, presedintele al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Studiile asociatiei privind piata autohtona de evaluare arata ca, anul trecut, aproximativ 10 procente din cifra de afaceri a pietei au fost reprezentate de evaluarile de companii, si tot circa 10% de evaluarile pentru bunurile mobile, cea mai parte a evaluarilor, respectiv peste 70 de procente fiind reprezentate, in continuare, de evaluarea proprietatilor imobiliare.

Odata cu reglementarea profesiei se infiinteaza Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania, care va coordona si va supraveghea activitatea desfasurata de evaluatorii autorizati. ANEVAR, ca asociatie profesionala relevanta in domeniul evaluarii, a fost imputernicita prin lege sa organizeze si sa conduca prima Adunare Generala Nationala si prima Conferinta Nationala a Uniunii.

De asemenea, Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania va trebui sa adopte standardele profesionale pe baza carora vor lucra evaluatorii autorizati, normele de etica, precum si reglementarile interne, care sa asigure buna sa functionare. In noul organism profesional se pot inscrie si evaluatorii care fac parte din alte corpuri profesionale, cata vreme indeplinesc conditiile stabilite prin ordonanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri