Producatorul de caramizi Wienerberger Romania a investit un milion de lei plus TVA (circa 250.000 euro) in realizarea unui drum de acces la fabrica detinuta in Sibiu, durata lucrarilor fiind de trei luni.
„Drumul este unul public. Impactul asupra comunitatii din Sibiu in aceste conditii este unul important. Aducem in egala masura un plus pentru angajatii fabricilor din zona, dar si persoanelor care calatoresc apeland la mijloacele de transport in comun”, a declarat Daniel Catanas, membru in consiliul de conducere Wienerberger Romania.

Investitia in realizarea acestui drum de acces totalizeaza fonduri de 1,1 milioane lei, suma la care se adauga TVA. Lungimea tronsonului construit de companie este de 1,2 kilometri, rezultand un cost total de constructie pe kilometru de aproximativ 250.000 de euro. Termenul de finalizare a lucrarilor a fost de 90 de zile.

Wienerberger este liderul pietei locale de caramida si unul dintre cei mai mari investitori din Romania din domeniul productiei de materiale de constructii. Compania a investit aproximativ 74 de milioane de euro in unitatile de productie detinute la nivel local.

In primele sase luni ale acestui an compania a anuntat la nivel global venituri totale de 985 milioane de euro, in crestere cu 19% fata de perioada similara a anului precedent. In Europa Centrala si de Est veniturile grupului au fost influentate in prima jumatate a anului de cresterile puternice din primul trimestru sustinute de vremea favorabila lucrarilor de constructii.

Veniturile din aceasta zona, care include si piata din Romania, au crescut in prima jumatate a anului cu 17% pana la 272,7 milioane euro, profitul operational crescand in aceeasi regiune cu 45%, pana la 44,4 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri