Inca un centru comercial tip mall se va amenaja in Bucuresti. Acesta va fi deschis in a doua jumatate a anului viitor si va functiona in sectorul 5
Compania nord-irlandeza Mivan va transforma circul foamei din Rahova intr-un centru comercial de tip mall. Acesta va cuprinde, conform Mediafax, magazine cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati si va avea peste 700 de locuri de parcare. Proiectul va fi denumit Liberty Center si va fi finalizat in luna septembrie a anului viitor. Firma Colliers a fost desemnata agent exclusiv al proiectului.

Penurie de mall-uri

Proiectul nu constituie o surpriza in conditiile in care se spune ca in Romania exista, conform analistilor, putine mall-uri, iar piata de retail creste rapid. Multi aleg sa compare situatia Bucurestiului cu cea din capitala Ungariei. In Budapesta sint aproximativ 25 de mall-uri cu suprafete intre 20.000 si 150.000 de metri patrati. Nici alegerea unui circ al foamei pentru aceasta investitie nu reprezinta o noutate.

Trei dintre cele patru mall-uri din Bucuresti au fost dezvoltate pe structura unor astfel de constructii. Primele doua mall-uri, Bucuresti Mall si Plaza Romania, au fost realizate de grupul turc Anchor in zona Vitan, respectiv pasajul Lujerului. Centrele comerciale au suprafete de 50.000 de metri patrati, respectiv 100.000 de metri patrati si au fost finalizate in anii 1999 si 2004. Cel de-al treilea a fost inaugurat in luna octombrie a anului trecut in zona Eroii Revolutiei. Centrul comercial City Mall apartine firmei Jaguar Development.

De la locuinte sociale la mall

Dezvoltatorul proiectului nu este la prima aparitie pe piata romaneasca. Grupul Mivan are activitati in sectoare diverse, de la domeniul imobiliar la telecomunicatii, derulate in Europa, Asia si SUA.

In parteneriat cu grupul britanic Kier, Mivan a cistigat, in anul 2000, un contract cu o valoare de 80 de milioane de lire sterline pentru construirea de locuinte sociale si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in mai multe judete din Romania. Consortiul Mivan-Kier a dorit sa participe si la administrarea proiectului Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene, insa a anuntat, in 2002, ca se retrage din cursa din cauza volumului mare de lucru prevazut in caietul de sarcini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri