Cristian Ustinescu (foto), director de investitii in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, sustine ca piata de investitii din Romania poate absorbi intre 100 - 200 mil. euro.
„In perioada imediat urmatoare se vor anunta tranzactii de birouri si retail in Bucuresti si in provincie, precum si cateva achizitii de industrial in Bucuresti si in vestul tarii. Piata de investitii din Romania poate absorbi 100-200 milioane euro in perioada urmatoare din cele cateva dezvoltari anuntate si cele 2-3 investitii ce urmeaza a se inchide” a declarat Ustinescu.

Directorul de investitii al DTZ Echinox a subliniat ca in tara noastra exista un interes din partea investitorilor. „In Romania observam un interes concentrat din partea investitorilor, institutionali sau de private equity, aproape exclusiv pe proprietati de prim rang, in principal in Bucuresti pentru birouri si in orasele principale pentru retail. Piata de industrial atrage interes in centrele logistice importante cum ar fi Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov”.

Totodata, investitiile in proprietati imobiliare comerciale din Europa au ajuns la 25,7 miliarde de euro in al treilea trimestru al anului 2011, reprezentand o scadere marginala de 3% de la 26,6 miliarde de euro in T2, potrivit cel mai recent raport al DTZ, "European Investment Market Update".

Cu toate acestea, tendinta pe termen lung, care tine cont si de sezonalitate, a aratat ca volumele continua sa creasca. Valoarea medie a investitiilor pe ultimele patru trimestre este de 28,7 miliarde de euro si reprezinta al trimestru consecutive de crestere a acestui indicator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri