Centrul comercial City Mall din sudul Bucurestiului a fost vandut in faliment pentru 17,3 milioane de euro plus TVA si este in prezent inchiriat in proportie de 83%. Managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar si inainte de finalizare platii, a anuntat Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului.
In urma negocierilor directe cu cei sase investitori care si-au manifestat interesul pentru achizitia City Mall, centrul comercial a fost vandut catre Star Imob Construct, pentru 17,3 milioane de euro plus TVA.

Din punctul de vedere al CITR, managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar si inainte de finalizare platii, estimata a avea loc intr-o luna, fara insa a avea dreptul de a face modificari pana la dobandirea dreptului de proprietate.

“Tranzactia dovedeste faptul ca evaluarea comandata de CITR, care a coincis cu pretul de pornire a negocierilor, de circa 21 de milioane de euro, a fost cea mai apropiata de valoarea reala de piata a proiectului,” a declarat Andreea Anghelof (foto), managing partner Casa de Insolventa Transilvania.

Prin schimbarea strategiei de valorificare, continua ea, s-a reusit in mai putin de doua luni de la data demararii procedurii selectarea ofertantului castigator, urmand ca in termen de sapte zile lucratoare sa se procedeze la incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica.

„In ceea ce priveste plata pretului de adjudecare a centrului comercial, potrivit ofertei depuse de catre ofertant si acceptata de catre Comisia de negociere directa, plata urmeaza a se efectua pana cel tarziu la finalul anului in curs. Avand in vedere faptul ca plata pretului de catre noul proprietar poate presupune obtinerea de catre acesta a unei finantari, termenul de plata asumat este unul obisnuit in tranzactii de acest tip”, potrivit CITR.

Destinatia centrului comercial urmeaza a fi stabilita de catre noul proprietar insa cel mai probabil destinatia acestuia nu va suferi modificari esentiale, au mai spus reprezentantii CITR.

In prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83 % din spatiul comercial si contracte cu aproximativ 74 de chiriasi. Complexul comercial are un trafic care se mentine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolventa, pentru spatiile din interiorul mall-ului. In plus, de la data deschiderii procedurii, au fost incheiate noi contracte de inchiriere a spatiilor din cadrul mall-ului.

Principalii creditori ai societatii sunt creditorii bancari - Unicredit Bank Austria AG, Unicredit Tiriac Bank SA si Bancpost SA - si fostii proprietari ai centrului comercial.

Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall s-a facut la pretul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reiesit dupa analiza conditiilor actuale de piata si rezultatul licitatiilor derulate.

Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a fost demarata incepand cu luna august 2011, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa. Termenul limita de depunere a ofertelor in vederea achizitionarii City Mall a fost 16.09.2011 iar in cursa finala s-au inscris sase investitori.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri