Reprezentantii Dedeman sustin ca firma a avut o singura colaborare cu sotia primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, atunci cand Monica Apostu a asistat, ca avocat, compania la cumpararea terenului pe care a construit un magazin in municipiu, ea primind un singur onorariu, in baza unui contract.
Potrivit unui comunicat transmis de Dedeman, niciodata compania si managementul acesteia nu au realizat sau incurajat acte de coruptie, transmite Mediafax.

"Printr-o regretabila coincidenta, persoana care ne-a asistat in calitate de avocat la cumpararea terenului necesar constructiei magazinului (Monica Apostu - n.r.) este acum suspectata intr-un dosar penal cu privire la realizarea de acte de coruptie. In cazul nostru, prestatia si prezenta avocatei este mentionata si certificata in mod expres de catre notarul public in continutul contractului de vanzare-cumparare. Onorariul aferent i-a fost achitat in baza unui contract de asistenta juridica. Nu au existat si nu exista alte raporturi de colaborare cu aceasta avocata. In afara acestui onorariu nu s-au efectuat niciun fel de alte plati catre avocata respectiva. Niciodata compania Dedeman si managementul acesteia nu au realizat sau incurajat acte de coruptie", se arata in documentul citat.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ceea ce priveste autorizatia de construire pentru magazinul deschis in Cluj-Napoca, aceasta a fost obtinuta de catre vanzator, "fiind emisa cu doua luni inainte de data incheierii contractului de vanzare-cumparare".

"Foarte important este si faptul ca firma Dedeman nu are incheiate niciun fel de contracte cu Primaria Cluj-Napoca, din care sa obtina venituri, si consideram regretabila si nedreapta asocierea numelui companiei noastre cu fapte de coruptie", se arata in comunicat.

Reprezentantii companiei au precizat ca Dedeman este o firma cu capital integral romanesc, avand peste 5.000 de angajati, care realizeaza plati la bugetul de stat in cuantum de mii de miliarde de lei, anual.

Surse judiciare afirmau ca acele companii care apar cu initiale in motivarea Curtii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu si care figureaza ca si clienti ai cabinetului de avocatura al Monicai Apostu, dar si ai firmei de consultanta a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman si Baumax.

Astfel, potrivit surselor judiciare citate, sotia edilului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, ar fi primit bani de la OMV Petrom Romania, SC Carrefour, Romania, Dedeman si Baumax, care au intrat pe piata clujeana si care aveau nevoie de diverse autorizatii si avize de la Primaria Cluj-Napoca, atat prin cabinetul sau de avocatura, cat si prin intermediul firmei tatalui sau.

"In ceea ce priveste Dedeman, autorizatia de construire pentru magazinul din Cluj-Napoca a fost emisa de Primarie in 2010 pe numele SC Tehnofrig SA, de la care Dedeman a cumparat terenul, deci nu direct pentru Dedeman. Legat de Carrefour, hipermarket-ul este in incinta unul mall care nu se afla pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, ci in comuna Floresti, neavand nicio legatura cu Primaria Cluj-Napoca", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.
Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.
In acest dosar sunt invinuiti pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri