Noua economie ar trebui sa inspire mediul de business la necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si sa reprezinte un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente drept principali vectori ai cresterii economice, considera Mihnea Serbanescu, director general al companiei DTZ Echinox si unul dintre cei mai experimentati consultanti imobiliari.
„Noua economie ma duce cu gandul la conceptul «new economy», popular in anii ΄80-΄90, ce a marcat tranzitia de la o economie bazata pe productie industriala, la una a serviciilor. Il interpretez, de asemenea, in conexiune cu notiunile de economie a cunoasterii si societate informationala”, spune Mihnea Serbanescu (foto).

Ceea ce poate inspira conceptul de noua economie astazi, continua el, este necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente, drept principali vectori ai cresterii economice.

Schimbarea mentalitatii se va produce la nivel individual, corporatist si guvernamental, al filozofiei de business, al politicilor economice etc. Acest lucru este valabil si pentru piata imobiliara, care va fi marcata mult timp de acum de ceea ce s-a intamplat in criza, iar cei care au tras invatamintele corecte vor fi castigatori. In plus, spune managerul. trebuie luate in calcul provocarile noii economii, oportunitati, sa vedem partea plina a paharului.

„Imperativul rearanjarii valorilor si prioritatilor care marcheaza economia in ansamblu se rasfrange si asupra domeniului imobiliar. Vedem deja marii investitori administrand cu mai multa responsabilitate portofoliile si concentrandu-si eforturile catre investitii ce le asigura o crestere sustenabila. Aceeasi lectie o invata, treptat, si mediul de business local, migrand de la o viziune antreprenoriala centrata pe castiguri imediate la un model de afaceri orientat strategic”, subliniaza seful DTZ Echinox.

Unul dintre cuvintele cheie care vor defini relatiile intre actorii de pe piata este „parteneriat”, care poate fi intre dezvoltatori, investitori si consultanti, intre proprietari si chiriasi etc. Rezultatele parteneriatului sunt valoarea, satisfactia clientilor si succesul pe termen lung, este de parere Mihnea Serbanescu.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Legat de repozitionarea wall-street.ro, seful DTZ Echinox spune ca ar vrea sa vada mai multe exemple pozitive, care sa contribuie la regenerarea increderii.

„Romania a trait o criza a modelelor pe mai multe planuri si cred ca este vremea ca mediile de informare, mai ales cele ce se bucura de credibilitate si audienta larga, sa isi asume si rolul formator si sa promoveze elite, valori si bune practici”, a incheiat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri