Lantul francez de hipermarketuri Auchan a cumparat jumatate din terenul fostei platforme industriale Tricodava din cartierul bucurestean Ghencea, vanzatorl fiind investitorul spaniol Pryconsa, a anuntat casa de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, care a asistat Auchan tranzactia de „milioane de euro.”
Auchan a cumparat de la spaniolii Pryconsa terenul de 2,7 hectare din Ghencea, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.

Casa de avocatura a consiliat Auchan cu privire la structurarea si implementarea unui mecanism complex de achizitie, care a implicat emiterea unor instrumente de plata si garantare a platii de banci din Romania si din strainatate. Negocierile pentru achizitia terenului de 2,7 hectare au durat sase luni.

In ultimii ani, Popovici Nitu & Asociatii a asistat Auchan in tranzactiile privind achizitia Platformei Electroputere Craiova, pentru dezvoltarea centrului comercial Electroputere Parc, a proiectelor Polus Constanta si Coresi Brasov, precum si cu privire la proiectele pentru dezvoltarea de hipermarketuri in European Retail Parks din Bucuresti, Targu Mures si Suceava.

Auchan este prezent pe piata romaneasca de 5 ani. Primul magazin a fost deschis in 2006, in zona Titan (16.000 mp), iar in urmatorii ani au mai fost deschise alte 6 la Pitesti (10.000 mp), Targu-Mures (8.500 mp), Cluj-Napoca (10.000 mp), Militari (12.500 mp), Suceava (8.500 mp) si Timisoara (10.600 mp).

Ultimele doua hipermarketuri au fost deschise la Constanta (16.000 mp) si Craiova (11.000 mp).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri