Numarul locuintelor nou construite a scazut in primele noua luni ale anului cu 3.048 unitati, la 29.084, dupa ce in trimestrul al treilea au fost date in folosinta 11.278 de case si apartamente, mai putine cu 2.180 unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat INS, informeaza Mediafax.
Cele mai multe dintre locuintele construite in trimestrul al treilea au fost realizate in mediul rural - 54,9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Numarul locuintelor finantate cu fonduri private a scazut cu 1.758 unitati, iar cel al locuintelor realizate din fondurile publice a fost mai mic cu 422.

"Distributia in profil regional subliniaza o tendinta de scadere a numarului locuintelor terminate pe total cu 2.180 locuinte, scadere reflectata in principal in regiunile de dezvoltare: Sud - Est (-812 locuinte), Nord - Vest (-460 locuinte), Centru (-308 locuinte), Bucuresti - Ilfov (-290 locuinte ), Sud - Muntenia (-249 locuinte), Sud - Vest Oltenia (-43 locuinte) si Vest (-22 locuinte). O crestere s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Nord - Est (+4 locuinte)", se precizeaza in comunicat.

In primele noua luni a crescut ponderea locuintelor finalizate in mediul rural, la 54,7%.

Numarul locuintelor din fonduri private a scazut cu 2.034. In ceea ce priveste constructia de unitati locative cu fonduri publice declinul a fost de 1.014 unitati.

Au fost consemnate scaderi in regiunile Sud - Est (-954 locuinte), Sud - Muntenia si Bucuresti - Ilfov (-637 locuinte fiecare), Centru (-606), Sud - Vest Oltenia (- 337) si Nord - Vest (-170). O evolutie pozitiva au inregistrat regiunile Vest (+221 locuinte) si Nord - Est (+72).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri