Grupul austriac Immofinanz are in Romania 42 de proiecte rezidentiale, cu o suprafata totala la finalizare de 1,4 milioane de metri patrati, cele mai multe dintre proprietati fiind amplasate in Bucuresti si in imprejurimi, scrie Mediafax.
Astfel, daca suprafata medie a unei locuinte este de 90 de metri patrati, apropiata de suprafata celor construite de companie in Bucuresti, reiese ca Immofinanz vrea sa construiasca peste 15.000 unitati locative in Romania, devenind astfel cel mai mare dezvoltator pe piata rezidentiala locala.

Din cele 42 de proiecte din Romania, 29 sunt din portofoliul dezvoltatorului Adama preluat integral de compania austriaca in acest an.

Cele mai multe ansambluri sunt in Bucuresti (17) si Pipera si Snagov (3). Alte sase proiecte sunt amplasate in Brasov, iar restul in Oradea, Cluj, Bacau, Ploiesti, Timisoara, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Suceava, Iasi si Piatra Neamt.

"Portofoliul are o suprafata de teren aferent de un milion de metri patrati si o suprafata care va putea fi vanduta la finalizare de 1,4 milioane mp. Focusul pentru aceste locuinte este populatia cu venituri medii-superioare din zonele urbane", potrivit reprezentantilor Immofinanz.

Mare parte din ansambluri sunt in faza de proiect, dezvoltarea acestora fiind amanata din cauza crizei financiare.

Ce proiecte rezidentiale detin austriecii

Printre proiectele finalizate, din portofoliul Immofinanz se numara Evocasa Armonia, din cartierul Titan din sectorul 3 din Bucuresti, sector in care sunt amplasate trei din noua ansambluri in constructie si alte doua finalizate din portofoliul Adama.

Evocasa Armonia cuprinde doua blocuri finalizate, totalizand 262 de locuinte, urmand ca in a doua faza sa fie construite inca 131 de unitati. Pentru faza a doua autorizatia de constructie urmeaza sa fie obtinuta in scurt timp. In cadrul ansamblului, 73% din suprafata destinata vanzarii din fazele finalizate a fost vanduta, compania fiind in negocieri pentru finantarea ultimei etape a ansamblului.

Un alt proiect din Bucuresti este Evocasa Selecta, care potrivit Immofinanz are cea mai buna localizare din complexurile detinute de companie in Bucuresti. Complexul este finalizat integral, un numar de 31 de apartamente din totalul de 77 de unitati din proiect fiind inca nevandute.

Tot in Titan, Immofinanz detine complexul Evocasa Optima, in cadrul caruia a fost finalizata prima faza, totalizand 83 de apartamente. Dintre acestea mai sunt de vanzare 14 unitati. Compania vrea sa inceapa constructia etapei a doua a proiectului in primavara anului viitor.

Portofoliul Immofinanz cuprinde si complexul Edenia Titan, cu 226 de apartamente finalizare, din care 196 vandute. Compania mai are autorizatie de constructie pentru alte doua faze, totalizand 452 de apartamente in cadrul ansamblului.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania, are in Europa cu un portofoliu de peste 1.600 proprietati cu o valoare de piata de 8,4 miliarde de euro. In Romania, grupul mai detine 50 de proprietati, cea mai mare parte cladiri de birouri si spatii comerciale, cu o valoare estimata la circa 900 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri