Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a anuntat ca administreaza si intermediaza vanzarea a circa 200 de proprietati preluate de catre banci si institutii finantatoare, cu o valoare cumulata de peste 20 de milioane de euro.
Recent, Coldwell Banker a a deschis 15 noi birouri, dintre care doua in Bucuresti si 13 in tara, ajungand la o retea de 36 de sucursale. Unul din motivele extinderii agresive il constituie produsul imobiliar preluat de la banci, compania avand in administrare si vanzare peste 200 de proprietati, in valoare de 20 milioane de euro.

„Prin deschiderea noilor birouri ne-am consolidat, la nivel national, pozitia pe piata de consultanta imobiliara, oferind in acelasi timp canalul optim pentru administrarea si vanzarea proprietatilor imobiliare intrate in posesia institutiilor finantatoare”, a declarat Valentin Ilie (foto), CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Ilinca Paun, managing director al companiei Colliers, spunea recent ca printre clientii care vor contribui la crestera afacerilor pentru consultantii imobiliari in 2012 se afla si bancile, care “au mostenit” portofolii masive de proprietati.

“O cerere importanta pentru servicii de consultanta imobiliara va veni anul viitor din partea bancilor, precum si a jucatorilor din asigurari si telecom, care detin sute de spatii. 2012 va fi pentru astfel de companii «trezirea la realitate»: isi vor analiza portofoliile proprii, vor reloca sau inchide sucursale si vor vinde multe din aceste spatii, de la sucursale, la spatii de birouri, de arhiva sau spatii tehnice”, afirma sefa Colliers.

Pe laga proprietatile preluate de la banci, Coldwell Banker administreaza peste 500 de proprietati imobiliare, cu o suprafata de peste 500.000 mp, aflate in posesia a diferite companii a caror activitate de baza nu este reprezentata de investitiile imobiliare, precum jucatorii din sectoarele financiar, telecomunicatii sau industrie. Din totalul proprietatilor administrate de catre Coldwell Banker prin departamentul de property management, 30% sunt in Bucuresti si 70% in tara.

„Avem peste 300 de posturi disponibile in cadrul companiei si vom continua dezvoltarea serviciilor oferite partenerilor, fie ca este vorba de un potential cumparator al unei locuinte, de o institutie financiara care ia in posesie un activ imobiliar sau de proprietarul unui centru comercial care inregistreaza rezultate nesatisfacatoare”, a mai spus Ilie.

Anul trecut, Coldwell Banker Affiliates of Romania a afisat cu o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, clasandu-se pe locul al doilea in topul consultantilor imobiliari.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri