Dezvoltatorul austriac Immofinanz a avut in perioada mai-octombrie venituri de 21,8 milioane euro din inchirierea celor 17 proprietati imobiliare din Romania, in scadere fata de cele inregistrate in intervalul similar din anul trecut din inchirierea a 15 proiecte.
In perioada mai-octombrie, aferenta primului semestru din anul fiscal precedent, Immofinanz a inregistrat venituri din chirii de 22,7 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Cele 17 proprietati detinute de investitor in Romania erau evaluate la sfarsitul lunii octombrie la 648 milioane de euro, in conditiile in care in perioada similara din 2010 Immofinanz detinea 15 proiecte finalizate pe piata romaneasca, evaluate la 579 milioane de euro.

In raportul din acest an au fost incluse centrele comerciale Maritimo din Constanta si Gold Plaza Baia Mare. Gradul de ocupare a proiectelor din Romania este de 81,7%.

Cea mai mare parte a veniturilor sunt obtinute din inchirierea spatiilor de birouri
, respectiv 12 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere fata de perioada similara de anul trecut de 18%, de la 14,7 milioane de euro, potrivit raportului trimestrial al companiei. Cele noua cladiri de birouri erau evaluate la finele lui octombrie la 346,5 milioane de euro, fata de 334 milioane de euro, iar gradul de ocupare a scazut de la 90,8% la 86,3%.

Din inchirierea centrelor comerciale, investitorul a obtinut in primul semestru din acest an, incheiat in octombrie, 7,7 milioane de euro, fata de 6 milioane de euro raportate in perioada mai-octombrie 2010. Immofinanz detine cinci centre comerciale in Romania, evaluate la sfarsitul primului semestru la 278,2 milioane de euro, avand un grad de ocupare de 92,5%.

Veniturile din inchirierea spatiilor logistice au totalizat 1,4 milioane de euro, in conditiile in care acestea au fost evaluate in scadere de la 25,8 milioane de euro la 23,4 milioane de euro. Gradul de ocupare al celor trei proiecte logistice este de 27,5%.

Immofinanz detine in Romania 50 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii octombrie la 902,4 milioane euro.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati si Gold Plaza pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Proiectele finalizate au in total o suprafata inchiriabila de peste 447.000 metri patrati.

Immofinanz, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria si Europa Centrala si de Est, detine 1.675 de active cu o valoare de 8,7 miliarde de euro, cele mai multe in Austria, si a incasat din chirii 284 milioane de euro in perioada mai-octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri