Tinerii care isi construiesc o locuinta vor putea beneficia de o subventie de la stat de pina la 20%. Doar cei cu virsta de pina la 35 de ani vor fi eligibili
Persoanele tinere care nu au avut niciodata o locuinta si vor sa demareze lucrarile la o casa vor primi pina la 20% din valoarea locuintei din partea statului. Vor primi bani doar daca este vorba despre prima locuinta, iar 20% este maximum oferit. Tinerii vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii pentru a beneficia de subventie de la stat, a spus ministrul delegat pentru lucrari publie, Laszlo Borbely.

El a precizat ca locuintele nu trebuie neaparat construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Toti cei care au o suma de bani si vor sa isi ridice o locuinta, indiferent cum, trebuie ajutati si de aceea noi le vom oferi bani, a spus Laszlo Borbely.


Atuuri: familia si studiile superioare

Pentru a se apropia de subventia de 20%, tinerii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii legate de studii si de starea civila. Vor primi puncte mai multe si implicit bani mai multi tinerii care sint casatoriti, cei cu copii, dar si cei cu studii superioare, a precizat ministrul. Tinerii care se pot incadra in program, dar nu indeplinesc toate conditiile cerute, vor primi subventie, dar mai mica.

Incepe in a doua parte a anului

Borbely vrea sa demareze acest proiect in a doua jumatate a acestui an. El nu a putut oferi mai multe amanunte despre program, precizind ca Ministerul Transporturilor se afla in discutii cu Ministerul Finantelor Publice pentru a definitiva un proiect de act normativ. Nu ma pot pronunta inca in privinta sumei care va fi acordata de la buget pentru acest proiect. Oricum, in aproximativ trei saptamini, vom prezenta un proiect de lege pentru acordarea sprijinului de pina la 20% din costul de constructie tinerilor care-si construiesc prima locuinta, a spus Laszlo Borbely.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri