RA-APPS a inceput procedurile de vanzare pentru 130 imobile, incluzand apartamente in centrul Capitalei, spatii comerciale, terenuri, vile si hoteluri, dar fara ca active valoroase, precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, sa fie introduse pe lista primelor bunuri care vor fi instrainate, scrie Mediafax.

Lista primelor 130 de imobile

Lista primelor imobile pentru care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a inceput procedurile de vanzare si stabilire a pretului de licitatie cuprinde peste 90 apartamente si 10 spatii comerciale din zone centrale ale Capitalei, respectiv strada Mihai Eminescu, bulevardul Magheru si bulevardul Nicolae Balcescu, si din zona Aviatiei, precum si terenurile aferente hotelului Robinson din Predeal (3.066 metri patrati), terenurile de tenis si minigolf ale hotelului Arad din Neptun-Olimp (14.414 metri patrati) si alte astfel de active din Bucuresti si comuna Snagov, precum si un apartament de trei camere din Cluj-Napoca.

Complexul agrozootehnic Magurele (cu teren de 48.315 metri patrati), complexul Muntenia din Snagov (teren de 11.403 metri patrati, complexul restaurant Dunarea (teren de 6.800 metri patrati) si hotelul Dacia din Neptun-Olimp (teren de 7.990 metri patrati) au fost de asemenea luate in calcul pentru prima etapa a vanzarii.

Suprafata cumulata a terenurilor ofertate de RA-APPS depaseste 97.800 metri patrati.

Pe lista au mai fost introduse mai multe vile din statiunile Neptun-Olimp, Mamaia, Eforie Nord, Predeal si comuna Snagov, precum si hotelurile Gloria si casa de oaspeti Bradet din Suceava.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

Lista celor 733 imobile RA-APPS aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut pentru a fi scoase la vanzare include si active mai valoroase care insa nu au fost luate in calcul de regie spre a fi instrainate in aceasta prima etapa, precum apartamentele de pe Bulevardul Kiseleff, Clubul Floreasca, hotelurile Triumf din Bucurest si Mara din Sinaia, complexul Scrovistea.

Pe lista primelor imobile scoase la vanzare nu se regasesc nici vila ocupata de fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana si nici spatiul comercial in care functioneaza firma fiicei fostului secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, spatiu a carui inchiriere a condus la demiterea sefului SGG.

O evaluare estimativa realizata la sfarsitul anului trecut de reprezentantii mai multor companii imobiliare releva ca valoarea celor 600 apartamente din Bucuresti pe care RA-APPS le va scoate la vanzare prin licitatie cu strigare este de 85-90 milioane de euro, cele mai scumpe fiind trei locuinte din imobile aflate pe Bulevardul Kiseleff, fiecare cu preturi estimative de circa 310.000 de euro.

Evaluarea a fost realizata prin luarea in calcul a unei suprafate medii de 120 de metri patrati utili si imobile construite dupa 1975 sau, dupa caz, perioada in care s-a construit in respectivele zone.

Pe baza acestor elemente de evaluare, preturile rezultate se situeaza intre 108.000 de euro si 308.000 de euro.

In 2006, hotelul Triumf, clasificat la doua stele si amplasat pe un teren de 15.000 metri patrati langa Bulevardul Kiseleff din Capitala, a fost scos la vanzare de RA-APPS, prin licitatie publica cu strigare, la un pret de pornire de 32,5 milioane euro fara TVA, iar Clubul Floreasca a fost evaluat la 45,5 milioane euro fara TVA. Ulterior, licitatiile pentru aceste doua active au fost amanate din cauza numarului insuficient de participanti, respectiv din lipsa de oferte.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri