Compania Arcon Constructions a depus o cerere de demarare a procedurii de insolventa impotriva Euroinvest Intermed, proprietarul mallului Grand Arena din sudul Capitalei, potrivit unui dosar inregistrat saptamana aceasta pe Tribunalul Bucuresti.
Arcon Constructions a mai inaintat o somatie de plata impotriva EuroInvest Intermed in vara lui 2011, insa instanta a respins cererea de chemare in judecata ca neintemeiata la aceea data, dand castig de cauza dezvoltatorului.

Aceasta cerere este prima inregistrata de Euroinvest Intermed in acest an, insa proprietarului mallului Grand Arena a fost destul de “activ” in ceea ce priveste solicitarile de insolventa. Pana in prezent, insa, niciuna nu s-a soldat cu demararea procedurii.

In vara anului trecut, proprietarul mallului a mai fost chemat in instanta si de Romtelecom si Milenium Clima.Cererea Milenium Clima a fost respinsa ca ramasa fara obiect,iar dosarul Romtelecom este inca pe rol.

Mallul Grand Arena a inregistrat in 2010 afaceri de 6 milioane euro, fiind unul dintre centrele comerciale cu cele mai mici incasari din Capitala. Incasari mai mici au avut doar Liberty Center si Vitantis.

Grand Arena a inaugurat in 2009 dupa o investitie de 187 de milioane euro, derulata aproape integral din fonduri proprii, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei. La data inaugurarii, Grand Arena era unul dintre cele mai goale malluri la deschidere. Intre timp, compania a reusit sa atraga mai multi retaileri mari printre care Kiabi si Decathlon.

Partile implicate nu au putut fi contactate pana la ora publicarii articolului.

Piata centrelor comerciale a suferit destul de mult in ultimii ani, doua proiecte mari intrand in faliment, City Mall din Capitala si Armonia Braila.

City Mall s-a vandut anul trecut prin negociere directa pentru 17, 3 milioane de euro, fiind cumparat de o companie controlata de Ioannis Papalekas, fostul proprietar al centrului comercial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri