Ansamblul imobiliar Citadella Titan, cu peste 200 de apartamente si finantat de BCR, ar putea intra in insolventa daca Tribunalul Bucuresti va aproba cererea dezvoltatorului complexului, firma BRC Business Group, controlata de investitori israelieni, englezi si olandezi, informeaza Mediafax.

Cererea a fost inregistrata marti, 24 ianuarie, iar primul termen a fost stabilit pentru 26 ianuarie.

BRC Business Group a fost infiintata in anul 2006 pentru a dezvolta ansambluri rezidentiale in Bucuresti. La sfarsitul anului 2010, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice, firma avea datorii totale de peste 70 de milioane de lei (circa 16,5 milioane de euro).

BRC a finalizat doar un proiect, respectiv Citadella Titan, cuprinzand doua cladiri de 14 etaje, in care sunt disponibile 224 apartamente cu una, doua si trei camere. Firma anunta in 2007 ca proiectul presupune o investitie de 20 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de BCR.

Constructia a fost finalizata in primavara anului 2010, iar la inceputul anului trecut erau vandute doar 45 de apartamente si pentru 40 erau semnate antecontracte, in conditiile in care preturile porneau de la 47.400 de euro plus TVA, in cazul unei garsoniere de 40 metri patrati.

In ultimii ani, mai multi dezvoltatori de ansambluri rezidentiale au cerut intrarea in insolventa din cauza vanzarilor reduse care au ingreunat rambursarea creditelor accesate pentru finantarea investitiilor.

Insolventele din imobiliare au inceput sa se inmulteasca spre finalul lui 2010, iar unul din cele mai recente cazuri este cel al Asmita Gardens. Complexul de locuinte are datorii de circa 110 milioane de euro, din care 70 milioane euro catre Alpha Bank.

Citeste si Ce cartiere au mai intrat in hora falimentelor imobiliare

Foto: citadella-titan.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri