H&M a deschis primele magazine din Romania in martie 2011, iar in primele luni de activitate, pana in 30 noiembrie, data la care se incheie anul fiscal al suedezilor, cele 11 magazine deschise, au inregistrat vanzatori totale, cu TVA inclus, in valoare de 331 milioane de coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 37,5 mil. euro (calculat la cursul zilei n.r.)
Cea mai mare parte a vanzarilor au fost inregistrate in ultimul trimestru fiscal, cand s-a ajuns efectiv la operarea a 11 magazine, deschizandu-se inca 5 unitati. In acest interval, vanzarile cu TVA inclus au ajuns la 138 milioane de coroane, adica aproximativ 15,7 mil. euro.

La nivel global compania a deschis 266 de noi magazine in 2011, peste nivel planuit initial, de 250 de unitati. Deschiderea mai multor magazine decat se planuia initial s-a datorat in special oportunitatilor din China, dar si „receptarii extrem de pozitive a H&M pe pietele din Romania si Croatia”, se mentioneaza in raportul financiar al retailerului de articole vestimentare.

Surse din piata de retail au anuntat ca alte 5 magazine H&M urmeaza sa fie deschise in aceasta primavara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri