Preturile apartamentelor au intrat in 2012 la preturi relativ similare cu cele de la inceputul anului trecut, fluctuatiile pe tipuri de unitati fiind foarte reduse, potrivit celui mai recent raport de monitorizare al anunturiparticulari.ro.
In luna ianuarie, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera a fost de 37.500 euro, diferenta fata de aceeasi luna a anului 2011 fiind de doar 100 de euro. Pretul este, insa, cu 12% mai mic fata de inceputul lui 2010, potrivit statisticii anunturiparticulari.ro.

In cazul unui apartament de doua camere, pretul mediu se situeaza in jurul valorii de 57.700 euro, mai mic cu 4% in comparatie cu ianuarie 2011.

Valoarea unui astfel de apartament a scazut in medie cu aproximativ 16% fata de perioada similara a anului 2010, cand proprietarii solicitau un pret mediu de 68.900 euro pentru acest tip de unitate.

Si preturile apartamentelor de trei camere au stagnat comparativ cu ianuarie 2011 acestea mentinandu-se in jurul valorii de 80.600 de euro. Pe un interval de 24 de luni, variatia de pret la apartamentele de 3 camere este de 15%, proprietarii de apartamente cerand in ianuarie 2010 aproximativ 95.000 euro.

Pe fondul unui numar de oferte mai mic la apartamentele de patru camere, acest tip de unitati face exceptie, inregistrand in luna ianuarie o crestere de 4% fata de inceputul lui 2011. Astfel, pretul mediu cerut de proprietari ajunge la 103.400 euro, in scadere insa cu 17% fata de pretul cerut in urma cu exact doi ani.

Pe fondul tendintei de stabilizare a preturilor, acest trend se manifesta si la nivelul numarului de oferte venite de la proprietari. Comparativ cu inceputul anului 2011 numarul ofertelor nou aparute pe piata este constant.

Pe primul loc in piata ca numar de oferte se situeaza apartamentele cu doua camere, in luna ianuarie inregistrandu-se 768 de noi unitati scoase la vanzare, cu 28 mai multe fata de ianuarie 2011.

In ceea ce priveste numarul de oferte, pe locul doi se mentin apartamentele de trei camere, cu 510 noi oferte, un nivel similar cu inceputul lui 2011.

Oferta pe piata este completata de garsoniere, aici vorbind de o stabilizare a numarului de oferte in jurul valorii de 380 unitati, si de apartamentele de patru camere, al caror numar de oferte in ianuarie 2011 si ianuarie 2012 s-a mentinut in jurul valorii de 170 de unitati.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri