Omul de afaceri Ovidiu Sandor, in varsta de 41 de ani, a vandut proiectul de birouri City Business Centre din Timisoara catre fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), valoarea tranzactiei nefiind facuta publica. El se va ocupa in continuare cu administrarea si dezvoltarea complexului, deruland in paralel si alte businessuri.
Pachetul majoritar de actiuni al companiilor ModaTim Investment si ModaTim Properties, cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre (CBC), a fost preluat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), aceasta fiind cea mai mare tranzactie cu birouri din afara Bucurestiului.

Valoarea tranzactiei
ar putea ajunge la 92 de milioane de euro, NEPI platind in prima faza 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri finalizate.

De ce a decis sa vanda


De-a lungul ultimilor ani, Ovidiu Sandor, dezvoltatorul proiectului, a primit mai multe oferte de preluare, avand in vedere ca City Business Centre este cel mai important complex de birouri din afara Bucurestiului, insa decizia de a vinde a fost luata abia in ultimul an.

"Succesul proiectului se datoreaza in mare parte faptului ca am reusit sa ne pastram cumpatul in anii de boom, continuand pe un fundament rational si dezvoltand progresiv. Am vandut catre NEPI pentru ca implicarea celui mai activ fond de investitii din piata locala reprezinta o garantie pentru proiect si un angajament pe termen lung in fata chiriasilor”, explica Sandor.

City Business Centre include trei cladiri finalizate, una in curs de dezvoltare ce va fi livrata in iunie si alta a carei constructie nu a inceput inca. Pana in prezent au fost livrati 25.000 mp de spatii de birouri, urmand ca la finalizare proiectul sa aiba 43.000 mp. Ovidiu Sandor, va ramane administrator al complexului, fiind responsabil de relatia cu chiriasii si de dezvoltarea urmatoarelor doua cladiri.

Ce face in continuare?

"Voi coordona in continuare dezvoltarea proiectului si activitatea comerciala a CBC pana in 2015. Ramanerea mea in proiect inseamna stabilitate”, a declarat Sandor.

In perioada urmatoare, el va mai fi implicat in diverse proiecte care au ca scop dezvoltarea comunitatii de IT din Timisoara si spune ca va incerca sa sprijin initiativele locale prin facilitati oferite start-up-urilor la CBC, in cladirea D.

"De asemenea, voi ramane implicat in boardul ModaTim - fabrica de textile mostenita de la tatal meu, un business de familie si de suflet care va merge mai departe. Nu in ultimul rand, voi cauta si voi analiza noi oportunitati de investitii”, a continuat managerul.

Un alt business de care Sandor se va ocupa este reprezentat de magazinul online pravaliadeacasa.ro, adresat in special romanilor din strainatate. Magazinul va fi dezvoltat in acest an prin cresterea gamei de produse, dezvoltarea infrastructurii si extinderea pe inca un segment.

In paralele, omul de afaceri mai are o pensiune in comuna Bogda, din judetul Timis. Casa Altringen, asa cum se numeste pensiunea, poate gazdui pana la 20 de persoane.

Vezi mai jos ce spune Ovidiu Sandor, potrivit unor declaratii anterioare, despre:


Fabrica de textile ModaTim: "Este o firma pe care tatal nostru a condus-o timp de peste 20 de ani, in care am crescut alergand printre haine cand eram copil, iar unele angajate ma stiu inca de cand aveam cativa ani. In plus, fiind o societate cu circa 400 de actionari, este o provocare continua”.

Afaceri:
“Cred ca se pot face afaceri in care toata lumea sa fie multumita si fiecare sa castige ceva la sfarsitul zilei. Consider ca, in anumite situatii, este bine sa renunti la un leu in plus castigat astazi pentru a dezvolta o relatie pe termen lung. Cred in afacerile care se bazeaza pe o strategie si o viziune pe termen lung si nu cred in afacerile care sunt facute pentru astazi, mai ales in domeniul imobiliar, unde durata unei cladiri este, in medie, de 50 de ani”.

Guvern
: “Guvernul ar trebui sa inteleaga ca lucrurile administrate in maini private functioneaza mai bine decat cele administrate in mainile statului. Ce ar trebui sa invete guvernul de la mediul privat este un cuvant numit outsourcing: cu cat vom plasa mai multe din activitatile administrative in maini private, cu contracte corecte, cu atat lucrurile vor merge mai bine”.

Pasiunile sale: "Hartile ma determina sa caut noi surse si sa citesc pentru a-mi satisface curiozitatea despre istoria regiunii noastre. Ele reprezinta si un refugiu mental atunci cand vreau sa ma deconectez de munca, dar si un mod de a cunoaste alti oameni pasionati si eruditi. (...) Intre timp incerc sa invat cat mai multe despre ele, incerc sa le gasesc pecele mai interesante, rare si deosebite harti ale regiunii. Candva, poate, voi si scrie despre ele".

E-mail: “Inboxul este parametrul care imi genereaza nivelul de stres. Acolo pastrez toate e-mailurile care presupun o actiune din partea mea. Cand am mai putin de 100 de e-mailuri sunt foarte relaxat, cand am intre 100 si 200 deja intervine un oarecare stres si cand trec peste 200 deja sunt agitat”.

Copilarie: "In copilaria foarte frageda, ma uitam cu placere la Veronica, imi aduc aminte ca aveam si un disc cu muzica din film, ceea ce ma facea foarte popular in randul colegilor de la gradinita. La desene animate aveam acces doar duminica, ma uitam impreuna cu sora mea. Ne placeau in special Ciocanitoarea Woody si Tom & Jerry”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri