Prima luna a anului 2012 a marcat o crestere a chiriilor solicitate de proprietari la apartamentele de 3 si 4 camere, in timp ce in cazul garsonierelor si apartamentelor de 2 camere chiriile cerute au scazut, conform raportului lunar de monitorizare realizat de Anunturiparticulari.ro.
Pretul mediu solicitat de proprietari pentru inchirierea unei garsoniere in Bucuresti s-a invartit in ianuarie in jurul valorii de 228 euro/ luna, cu 3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Comparand chiria actuala cu cea vehiculata la inceputul lui 2010 se observa o scadere de 13%.

La apartamentele cu doua camere s-a inregistrat o diferenta insesizabila la chiria solicitata in prima luna din 2012, comparativ cu ianuarie 2011. Nivelul mediu al chiriilor solicitate pentru apartamentele de 2 camare a scazut in ultimele 12 luni de la 326 euro/ luna, la 323 euro. Fata de 2010, scaderea este tot de circa 13%.

In cazul apartamentelor de 3 si 4 camere, ianuarie 2012 a marcat prima crestere a chiriilor la inceput de an din ultimii 3 ani. Dupa 3 ani consecutivi in care pe intervale de 12 luni preturile au inregistrat scaderi, chiria solicitata de proprietari pentru un apartament de 3 camere a ajuns acum la 469 euro/ luna, cu 2% mai mult decat in ianuarie 2011.

Cresterea la unitatile de 4 camere este si mai mare, intre ianuarie 2011 si ianuarie 2012 inregistrandu-se o diferenta de 6%, de la 620 la 655 euro/ luna. Chiria solicitata de proprietari pentru un astfel de apartament ramane totusi cu 15% mai mica fata de acum doi ani.

Conform statisticilor Anunturiparticulari.ro, in luna ianuarie, peste 800 de apartamente de doua camere au fost scoase la inchiriere in Capitala, acest tip de locuinta ocupand primul loc pe piata ca numar de oferte.

Garsonierele ocupa locul 2 in top, cu 678 de oferte valabile in ianuarie 2012, in usoara crestere de la 664 de unitati, cate se inregistrau in aceeasi luna a anului trecut.

Singurul caz de scadere clara privind numarul de oferte a fost perceput pe segmentul apartamentelor de 3 camere. In ianuarie 2012, au aparut pe piata cu 20% mai putine oferte de inchiriere la acest tip unitati fata de ianuarie 2011, vorbind astfel de o scadere de la 443 la 354 de apartamente.

Topul este completat de oferta la apartamentele de 4 camere, la inceputul acestui an 91 de unitati fiind oferite spre inchiriere.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri