Cele mai ieftine apartamente din Capitala se gasesc in cartierul Rahova, unde pretul garsonierelor vechi porneste de la 20.000 euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la preturi care incep de la 32.000 euro, iar o unitate cu trei camere poate are un pret cerut de 45.000 euro.
In Rahova, pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi si noi este de 893 euro/mp util, cu 24% mai mic decat pretul mediu cerut la nivelul Bucurestiului in luna ianuarie. Aici, pretul apartamentelor cu trei camere porneste de 45.000 euro, arata datele portalului imobiliare.ro.

Pe de alta parte, cele mai scumpe apartamente din Capitala sunt in Kiselff-Aviatorilor, unde pretul mediu cerut pentru unitatile vechi si noi scoase la vanzare, 1.520 euro/mp util, este cu aproape 30% mai ridicat fata de pretul mediu calculat la nivelul intregului oras. Pretul unei garsoniere noi din aceasta zona poate urca pana la 100.000 euro, pretul unui apartament cu doua camere poate depasi 250.000 euro, iar un apartament de lux cu trei camere poate fi cumparat chiar si cu 1 milion de euro.

In Timisoara, apartamentele cele mai accesibile sunt in Dambovita, unde pretul mediu solicitat, 686 euro/mp util, se situeaza cu 16% sub media calculata in luna ianuarie la nivelul orasului. In aceasta zona, pretul unui apartament vechi cu doua camere porneste de la 30.500 euro, un apartament cu trei camere poate fi gasit la 40.000 euro, iar o unitate cu patru camere costa 55.000 euro, potrivit portalului imobiliar.

In Cluj-Napoca, Manastur nu este doar zona cu cele mai multe apartamente scoase la vanzare, ci si una dintre zonele accesibile din oras din punct de vedere al pretului practicat. "Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 22.000 euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit la la 28.000-30.000 euro, iar o unitate cu trei camere poate costa chiar si 40.000-42.000 euro", afirma reprezentantii imobiliare.ro.

In Iasi, unul din cele mai accesibile cartiere din Iasi este Podu Ros, unde pretul solicitat pentru o garsoniera dintr-un bloc vechi coboara sunt 20.000 euro. Cele mai ieftine apartamente vechi cu doua camere se gasesc in Tatarasi, unde o astfel de unitate locativa poate costa chiar si 25.000 euro. Apartamente vechi cu trei camere, la un pret de circa aproximativ 35.000 euro se gasesc in zonele Alexandru cel Bun sau Danc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri