Executorul judecatoresc al complexului Laguna Residence va incerca pentru a treia oara, pe 26 martie, sa vanda ansamblul rezidential de langa Lacul Tei, la un pret de pornire cu 25% mai mic decat cel stabilit pentru primele doua licitatii, la care insa nu s-a prezentat niciun investitor.
"Nu s-a prezentat niciun investitor pentru a doua licitatie si s-a stabilit un nou termen pentru o noua licitatie, pentru 26 martie. Pretul de pornire pentru urmatoarea licitatie a fost stabilit cu 25% mai mic fata de cel initial de 24,6 milioane de euro, respectiv la 18,48 milioane de euro", a declarat Daniel Ivan, reprezentant al Biroul Executorului Judecatoresc Asociati Boambes-Badea-Ivan, citat de Mediafax.

Terenul, in suprafata de peste 25.000 de metri patrati si constructiile aferente, respectiv noua cladiri construite in proportie de circa 50%, au fost scoase la vanzare prin licitatie la solicitarea mai multor creditori, principalul fiind firma Acosta Inversiones, careia dezvoltatorul proiectului, Gea International, trebuie sa-i plateasca peste 200.000 de euro. Acosta Inversiones activeaza in domeniul constructiilor.

Prima licitatie a avut loc pe 9 ianuarie, la un pret de pornire de 24,6 milioane de euro. A doua licitatie a fost stabilita pentru 21 februarie, la acelasi pret.

Proiectul, cu 500 de apartamente, trebuia finalizat inca din 2009, dar lucrarile au fost stopate initial din cauza unor neintelegeri intre dezvoltatori, grupurile spaniole GEA 21 si Prasa. In vara anului 2010, proiectul a fost preluat integral de GEA 21, care a obtinut o finantare de 10,5 milioane de euro de la banca La Caixa si a anuntat ca va finaliza primele blocuri cu 140 de apartamente la sfarsitul anului 2010 sau in primele luni din 2011.

Ulterior, lucrarile au fost stopate din nou, iar noul termen programat pentru terminarea primelor apartamente era finalul anului trecut.

Pana la obtinerea finantarii de la La Caixa, reprezentantii companiei spaniole spuneau ca au investit 30 milioane de euro din fonduri proprii in acest proiect.

In ultimii ani, mai multi dezvoltatori de ansambluri rezidentiale au cerut intrarea in insolventa din cauza vanzarilor reduse care au ingreunat rambursarea creditelor accesate pentru finantarea investitiilor.

Doar in ultimele trei luni trei proiecte rezidentiale din Bucuresti au anuntat dificultati in rambursarea creditelor. Proiectul rezidential Ibiza Sol a intrat in insolventa in decembrie, la cererea bancii finantatoare, Alpha Bank, cu o expunere de 40 de milioane de euro.

Totodata, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat in procedura concordatului preventiv. Masura este o solutie de protectie impotriva deschiderii procedurii de insolventa de catre creditori. Proiectul a fost finantat cu 25 de milioane euro de UniCredit.

Cel mai recent proiect pentru care a fost declansata procedura de intrare in insolventa este Citadella Titan, cu peste 200 de apartamente si finantat de BCR.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri