Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a vandut doar doua apartamente din cele cinci imobile din Bucuresti ofertate, la licitatia cu strigare prezentandu-se cate un singur cumparator pentru aceste active, persoane fizice, fara ca pentru celelalte trei case sa existe oferte, informeaza Mediafax.
Unul dintre cele doua apartamente vandute, o mansarda cu doua camere in suprafata utila de 63 metri patrati dintr-un imobil de doua etaje aflate pe strada Alex. Phillipide, sector 2, a fost vandut cu 52.000 euro fara TVA, reprezentand chiar pretul de pornire.

Pentru acest apartament au fost cumparate doua dosare de prezentare, iar la licitatie s-a inscris o singura persoana.

Al doilea apartament vandut, cu trei camere si suprafata utila de 92 metri patrati dintr-un imobil de doua etaje situat in strada Bitolia, sector 1, a fost cumparat tot la pretul de pornire, de 99.500 euro fara TVA, in conditiile in care o singura persoana a fost interesata de acest activ.

Pentru celelalte trei apartamente scoase la vanzare, respectiv un apartament cu patru camere in suprafata de 122 metri patrati din strada Cuza Voda, sector 4 (cu un pret de pornire de 259.800 euro fara TVA), un apartament cu trei camere in suprafata de 83 metri patrati din strada Luterana, sector 1 (73.000 euro fara TVA), si un apartament cu cinci camere in suprafata de 196 metri patrati de pe Calea Calarasilor, sector 3 (286.000 euro fara TVA), nu s-a prezentat nicio persoana, astfel ca licitatia va fi reluata, cu aceleasi preturi de pornire.

Cele doua apartamente au fost vandute prin licitatii la care presei nu i s-a permis accesul in sala.

"Pretul este putin sub cel al pietei", a declarat unul dintre cumparatori jurnalistilor care asteptau in fata sucursalei RA-APPS.

In luna septembrie, Guvernul a anuntat ca pregateste vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea RA-APPS, prin licitatie deschisa cu strigare la care casele vor fi cedate la un pret ce nu va cobori sub cel al pietei stabilit de evaluator.

Purtatorul de cuvant al Guvernului de la acel moment, Ioana Muntean, declara ca procedura de licitatie va fi una transparenta.

RA-APPS a inceput, luni, vanzarea primelor imobile din patrimoniu incluse pe lista avizata anul trecut de Guvern si a cedat un teren din Snagov de aproape 1.300 metri patrati la pretul de pornire al licitatiei, de 107.500 euro, pentru al doilea teren, in suprafata mai mare, neprimind insa oferte.

Lista primelor imobile scoase la vanzare, avizata de Guvern la sfarsitul anului trecut, nu include active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, care urmeaza sa fie ofertate ulterior.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri