Omul de afaceri Ion Radulea, cel care controleaza firma River Invest si platforma Semanatoarea, va dezvolta un proiect rezidential de 700 de milioane de euro pe platforma industriala din apropierea complexului studentesc Regie din Bucuresti.
Proiectul denumit Sema Parc consta in amenajarea a peste 42 ha situate in sectorul central-vestic al Capitalei (sectorul 6), pe malul Dambovitei. Directiile de dezvoltare sunt zona de birouri, zona comerciala si zona rezidentiala. Suprafata total construita (suprafata neta) a viitorului parc este de 659.000 mp.


Proiectul Sema Parc va reprezenta cel mai mare proiect imobiliar integrat din interiorul Bucurestiului, din punctul de vedere al suprafetei. Astfel, prin comparatie suprafata terenului pe care va fi dezvoltat proiectul imobiliar Esplanada (cel mai mare anuntat pana acum in interiorul Capitalei; ) este de aproximativ 100.000 de metri patrati, de patru ori mai putin, iar investitiile necesare pentru realizarea proiectului sunt estimate la peste 1 miliard de euro la momentul finalizarii, cu mult peste cat au preconizat oficialii River Invest.

30 de procente din finantarea proiectului vor fi obtinute din surse proprii, iar 70 % din surse externe ( 2 banci romanesti si una straina).

Realizat in peste 18 luni de proiectare si planificare, proiectul este rezultatul unei echipe internationale si asigura garantia unor constructii viitoare realizate la standarde inalte de calitate, facilitati si confort.

In plus, au fost stabilite doua etape majore de dezvoltare: pina in anul 2010 se vor finaliza 50% dintre cladirile de birouri, intregul proiect rezidential si cel comercial, iar pina in 2015 se vor construi celelalte cladiri de birouri.


Conceptul Sema Parc, aplicat pe o fosta locatie industriala, trebuie sa devina un exemplu si pentru astfel asemenea terenuri din Bucuresti. In ciuda faptului ca exista multi sustinatori ai ideii de extindere a orasuluim personal consider ca sunt inca suficiente locatii neexploatate in capitala. Schimbarea destinatiei initiale a unor platforme industriale reprezinta investitii cu un randament mult mai eficient comparativ cu cel al proiectelor care vizeaza imprejurimile orasului, a declarat Radu Lucianu, partener in cadrul firmei Eurisko.

"Toate zonele industriale vor trebui si vor fi scoase in extravilan, a adaugat viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban. Viceprimarul a declarat ca in unele cazuri ansamblurile rezidentiale au fost construite haotic. In Bucuresti nu au existat dezvoltari urbane ample, s-au dezvoltat practic niste ciupercarii," a spus Orban.

Directiile de dezvoltare a proiectului sema Parc sunt reprezentate de un complex de cladiri de clasa A si A+, totalizand o suprafata construita de 363.950 mp, un spatiu comercial de mare amploare in suprafata de 172.900 mp si apartamente de lux construite intr-un spatiu rezidential in suprafata de 122.150 mp.

Zona rezidentiala va cuprinde peste 1.200 de apartamente de locuit,cu suprafete cuprinse intre 80 si 260 mp,in cladiri cu 4-5 nivele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri