Vila istorica din centrul Bucurestiului, in care se afla restaurantul Heritage, controlat de miliardarul Dinu Patriciu, a fost scoasa la licitatie pentru suma de 1,2 milioane de euro, in urma unei datorii de 2 milioane de euro. Imobilul nu s-a vandut la prima strigare, astfel incat urmatoarea licitatie va avea loc pe 11 mai.
Vila din strada Polona nr. 19, construita in anul 1920, apartine in prezent familiei Negropontes si gazduieste restaurantul Heritage, supranumit restaurantul bancherilor.

Restaurantul Heritage a fost redeschis anul trecut dupa o investitie de circa 500.000 euro, iar chiria platita in vila de la Gradina Icoanei ajune la 8.000-9.000 euro/luna, potrivit unor declaratii anterioare ale Anei Patriciu, fiica miliardarului Dinu Patriciu.

Vila a fost scoasa la licitatie pentru suma de 1,2 milioane de euro, in urma unei datorii de 2 milioane de euro pe care George Negropontes, proprietarul imobilului, o are catre casa de avocatura Iordanescu si Asociatii.

La licitatia care a avut loc pe 5 aprilie nu s-a prezentat insa nimeni, asa ca procesul de vanzare va fi reluat pe data de 11 mai, potrivit executorului Ionut Raileanu, care a fost desemnat sa se ocupe cu vanzarea imobilului.

Valorarea reala a proprietatii este estimata la peste 2 milioane de euro, potrivit specialistilor din piata imobiliara. La a doua licitatie insa, pretul de vanzare ar putea scadea sub cel de 1,2 milioane de euro, anuntat in prezent.

Printre cei care si-au exprimat interesul fata de vila istorica se afla si miliardarul Dinu Patriciu, spun surse din piata, care a fost dintotdeauna interesat de achizitia cladirii. In plus, Patriciu si ceilalti actionari au investit, in total, 2 milioane de euro in restaurantul Heritage.

Din actionariatul Heritage fac parte, alaturi de compania DP Holding, controlata de familia Patriciu, care detine 30% din actiuni, si Dorin Gherman, fostul CEO al Rompetrol ( 48,77% din actiuni), Rasvan Radu (3,58%), Dan Pascariu (7,16%), Catrinel Ghetea (4,8%) si Marian Popa (5,69%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri