Principala problema a cladirilor de birouri din orasul Voluntari nu o reprezinta chiria si nici calitatea, ci perceptia pe care companiile o au despre aceasta zona, in lipsa unor mesaje pozitive.
”Atunci cand o multinationala decide sa inchirieze un spatiu, se uita la calitatea cladiriii, la accesul cu mijloace de transport in comun si la locatie. Din acest motiv, cred ca Pipera-Nord poate fi o zona buna pentru birouri, dar nu acum. Cladirile sunt bune, iar acest lucru este foarte important, pentru ca celelalte doua criterii pot fi imbunatatite in timp, insa calitatea nu o poti schimba”, explica Lori Collin (foto), director asociat si coordonatoarea departamentului de reprezentare a chiriasilor din cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

In Pipera-Nord (n.r: Pipera-Nord sau Pipera-Voluntari reprezinta zona de birouri de dincolo de limita de municipiu a Bucurestiului) nu chiria este problema, ci perceptia pe care companiile o au despre aceasta zona, spune managerul Jones Lang LaSalle. “Cata vreme nu transmite un mesaj pozitiv, atat noi, consultantii si dezvoltatorii, cat si presa, chiria din Pipera poate fi zero si tot nu va conta”, subliniaza Lori Collin.

In prezent, chiriile contractuale din Pipera-Nord sunt cuprinse intre 11 si 13 euro/mp, insa pachetul de facilitati oferit de proprietari, in special lunile gratis, pot scadea chiria sub 10 euro/mp/luna.

Chirii ca pentru spatii industriale

“Chiriile au scazut excesiv de mult, ba chiar sunt anumite cladiri care nu merita chirii atat de mici. Este nefiresc sa avem chirii sub 10 euro/mp pentru cladiri de clasa A din punct de vedere tehnic, ne apropiem de chirii de spatii industriale”, afirma specialistul Jones Lang LaSalle.

Pe termen scurt, considera Collin, singura solutie este ca cei sase-sapte proprietari care detin cladiri in Pipera sa se aseze la o masa rotunda si sa-si contureze o strategie si un mesaj comun. Un prim pas a fost facut in urma cu un an, prin punerea la dispozitia angajatilor mai multor microbuze care sa asigure transportul intre statia de metrou Pipera si cladirile din zona.

“Imi doresc sa vad trotuare, sa existe piste de biciclete, sa se ofere angajatului nu numai un spatiu de birouri de clasa A, dar si un mijloc de acces,” arata Lori Collin.

O intelegere intre autoritatile locale si consortiul de proprietari de cladiri este necesara si urgenta, mai spune ea. “Firmele multinationale pe care le reprezentam se gandesc la confortul angajatului, dar si la spatiul din jurul lui, la facilitatile pe care le pot avea si conditiile de acces, care sunt tot mai importante!“, subliniaza managerul Jones Lang LaSalle.

Printre cei mai mari proprietari din Pipera-Voluntari se numara miliardarul Dinu Patriciu si fondurile de investitii Immofinanz, Global Finance si Chayton Capital. Cele mai bune cladiri din aceasta zona sunt Global City, Swan Office si Cubic Center, potrivit unui sondaj recent realizat de wall-street.ro. [Vezi aici topul cladirilor din Pipera-Voluntari]
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri