Preturi reduse si cu 10.000 euro, garsoniere noi care costa sub 30.000 euro sau oferte prin care care poti sta gratis 3 luni in apartamentul achizitionat prin sistemul rent-to-buy se numara printre ofertele speciale oferite de dezvoltatori in cadrul targului imobiliar tIMOn, organizat in Piata Constitutiei din Capitala.
Standurile companiilor prezente la targ abundau de oferte speciale si preturi reduse scrise cu caractere uriase pentru a atrage atentia vizitatorilor. Ca de obicei, in dimineata primei zile de targ, clientii nu se inghesuie, insa din cand in cand se mai zarea si cate un potential comparator care se interesa de locuinte.

Dezvoltatorii sunt inarmati cu oferte speciale, iar in ultimul an o serie de proiecte care au “tinut capul sub nisip” au iesit din nou la suprafata si se promoveaza la targuri. Printre acestea se numara Incity Residence dezvoltat de Anchor, Vivenda dezvoltat de Hercesa sau New Town din portofoliul omului de afaceri Dinu Patriciu.

Anul acesta, vanzarile au fost usor mai joase decat anul trecut pentru unii dintre dezvoltatorii prezenti, iar unul din principalii factori care au determinat scaderea a fost vremea rea.

“Anul acesta a fost mai slab putin decat anul trecut, vanzarile au fost cu 15-20% mai joase, in special ca urmare a vremii”, a spus Asher Lax, directorul de marketing al Adama, unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidentiali de pe piata locala. Lax a mentionat, insa, ca se asteapta ca cererea sa revina in perioada urmatoare.

Adama a venit la targ cu oferte special pentru anumite apartamente sau garsoniere. Astfel, compania promoveaza oferte la garsoniere de 56 mp construiti la 45.500 euro cu TVA inclus si 2 camere de 68 mp cu 60.000 euro, inclusiv TVA. Compania ofera un discount de circa 10.000 euro pentru garsonierele la oferta.

La Incity Residence, proiect dezvoltat de Anchor Group, dezvoltatorul ofera clientilor care aleg ca achizitioneze locuinte in sistemul rent to buy, 3 luni cu chirie zero. Compania are in oferta locuinte de 3 camere in sistemul rent to buy si chiria lunara porneste de la circa 850 euro pe luna, sumele platite urmand sa se scada din pretul apartamentului dupa 2 ani cand se va realize vanzarea.

Preturile in proiect incep de la usor peste 80.000 euro plus TVA pentru o garsoniera.

Compania The Concept a adus la targ proiecte Vivere Rezidential si Fundeni Residence. In Vivere Residence si Fundeni Residence se ofera in perioada targului mobilierul de bucatarie in pretul locuinte. Preturile in proiectul Vivere pornesc de la 48.000 euro plus TVA pentru o garsoniera. In Fundeni preturile pornesc de la aproape 53.000 euro, inclusive TVA pentru o unitate de 2 camere.

In West Residential Park, locuintele se vand mobilate complet, iar preturile incep de la 35.900 euro. In Confort City, complexul dezvoltat de fratii Negoita in apropiere de Targul Autovit, preturile au scazut sub pragul psihologic de 30.000 euro pentru garsoniere.

Ofertele nu sunt cu mult diferite fata de celelalte editii la nivel de preturi, insa gama este mai diversificata, iar o parte din proiectele adormite au revenit in piata, chiar daca la preturi mai ridicate fata de nivelul achizitiilor Prima Casa, motorul pietei in ultimii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri