Dupa doi ani in care a lucrat pe piata imobiliara din Barcelona si alti trei, petrecuti in Bucuresti, Valentin Ionescu s-a intors la inceputul lui 2012 in Constanta, orasul natal, pentru a pune bazele unei agentii imobiliare specializata exclusiv pe servicii busines to business.
„D&D Realtors a fost infiintata in ianuarie 2012, ca un raspuns la cerintele clasei de business constantene, care simtea nevoia unei entitati de consultanta in real estate, mai ales pentru segmentele de retail, office si capital markets. Pana acum, aceste segmente erau gestionate relativ empiric de agentiile imobiliare prezente in piata locala”, spune Valentin Ionescu (foto).

In luna ianuarie, el a primit o cerere din partea unor colaboratori din Constanta, care de peste sase luni nu reuseau sa gaseasca pentru un client locatia potrivita pentru infiintarea unui call center cu functii de customer service pentru Vodafone Italia si WIND. Clientul, Comdata Services, intentiona sa apeleze la autoritatile locale pentru a rezolva problema spatiului.

„In urma unei analize, am identificat ca locatie potrivita o faza de extindere a Tomis Mall, cu o suprafata de aproximativ 4.400 mp, structurata pe subsol, parter si trei etaje, aflata inca la stadiul de finisare, pe care criza o lasase fara perspective imediate ca si unitate de retail, dar ideala pentru a fi transformata cu costuri minime intr-o cladire de birouri”, poveste Ionescu.

Un agent imobiliar poate ajunge la 2.000 euro/luna

Piata fortei de munca din Constanya este una generoasa, considera Valentin Ionescu, si, in contextul in care veniturile agentilor imobilioari provin exclusiv din comisioane, agentiile inca mai angajeaza. Problema cea mai mare este lipsa calitatii factorului uman, continua e, majoritatea celor care doresc sa se angajeze ca si agenti imobiliari ramanand dezamagiti cand afla ca trebuie sa lucreze opt ore pe zi pentru „un venit decent”.

„Daca ne raportam la Prima Casa, care reprezinta nivelul majoritar de tranzactii in piata, la o vanzare pe luna, acest lucru inseamna un venit de minimum 500 euro lunar. Insa un agent bun castiga circa 2.000 de euro”, explica Valentin Ionescu.

Agentia D&D Realtors a fost infiintata de Valentin Ionescu si Catalin Rosentzveig, un om de afaceri constantean. Ionescu a lucrat in Barcelona in perioada 2007-2009 ca si consultant pe piata de retail, iar intre 2009 si 2012 a lucrat in Bucuresti, inclusiv pentru reteaua Century 21. Anterior, intre 1997 si 2007, a lucrat pe piata imobiliara din Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri