Banca britanica Barclays a incheiat un acord cu grupul imobiliar Deutsche Wohnen pentru vanzarea a 23.500 de apartamente pe care institutia de credit le detine in mai multe orase din Germania la pretul de 1,24 miliarde de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Majoritatea apartamentelor sunt situate in Hanovra, Berlin si Magdeburg, a anuntat Deutsche Wohnen.

Investitorii sunt atrasi de piata imobiliara din Germania, ca urmare a cresterii constante a preturilor in ultimii ani. Alte piete imobiliare din Europa, precum cele din Spania si Irlanda, au scazut puternic in timpul crizei.

Pretul platit de Deutsche Wohnen este de circa 13 ori venitul anual din chirii, iar portofoliul de apartamente al companiei va urca la 73.500 de unitati cu aceasta achizitie. Grupul german se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata in urmatoarele luni.

Achizitia vine dupa o serie de intelegeri similare anuntate in acest an, intre care preluarea a 25.000 de apartamente de catre TAG Immobilien de la BayernLB si un acord intre Patrizia Immobilien si LBBW pentru proprietati in valoare de 1,4 miliarde de euro.

Grupul german Gagfah a anuntat in mai ca analizeaza vanzarea a peste 35.000 de apartamente, un sfert din portofoliul total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri