Cartierul Aviatiei din Capitala s-a situat pe primul loc ca durata necesara vanzarii unei locuinte, conform unei monitorizari realizate de Homefinders.ro, prin care este analizata dinamica tranzactiilor din luna mai.
O proprietate care se afla in zona Aviatiei si se incadreaza in pretul tinta de achizitie poate sa stea doar cateva zile pe piata, in unele cazuri chiar cateva ore, potrivit studiului HomeFinders.ro.

"Dinamica in aceasta zona este data de cererea supradimensionata, in raport cu oferta pentru inchiriere, aglomeratia cladirilor de birouri deja existente, dar si proiectele comerciale si de birouri deja planificate pentru a fi livrate in acest an si in anul 2013 si 2014. Apropierea de parcul Herastrau si noul pod, care face legatura cu Pipera sunt alte doua avantaje care contribuie la aceasta dinamica", se arata in analiza citata.

Acelasi pod, care leaga zonele Aviatiei, Floreasca si Barbu Vacarescu de Pipera, este si elementul care contribuie activ la “dezmortirea” zonei Pipera, unde momentan exista un stoc consistent de apartamente disponibile spre vanzare.

La polul opus fata de cartierul Aviatiei, se afla zona Unirii. Aici, proprietatile ajung sa stea si cateva luni pe piata, pana a-si gasi un cumparator. Durata este determinata de randamentul scazut, cauzat de pretul ridicat de tranzactionare, raportat la nivelul chiriei, spun cei de la HomeFinders.ro.

In ceea ce priveste cele mai cautate zone din Bucuresti pentru cumpararea unei locuinte, acestea sunt 1 Mai, Tineretului si Aviatiei, unde pentru un apartament vechi cu doua camere, confort 1, fara imbunatatiri, preturile variaza intre 65.000 si 72.000 euro.

Studiul a fost realizat pe baza cerintelor a 311 clienti, care si-au creat conturi in luna mai pe platforma HomeFinders.ro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri