Ana Tower, turnul de birouri dezvoltat de GTC Romania in parteneriat cu omul de afaceri George Copos in apropiere de Piata Presei, a finalizat prima etapa a procesului de certificare verde, obtinand precertificarea LEED Gold Core&Shell, a anuntat consultantul imobiliar Colliers, care a asistat dezvoltatorii in acest proces.
“Am intrat in era moderna a dezvoltarii imobiliare, unde designul si constructia trebuie sa se alinieze demersurilor inovatoare ale certificarilor verzi. Precertificarea Ana Tower este prima dintr-o serie de initiative pe care GTC si Ana Holding le intreprind in misiunea de a crea valoare pe termen lung”, a declarat Shimon Galon, CEO al GTC Romania. [Citeste si Galon, GTC: Pe piata de birouri sunt doar scaune muzicale]

La finalizare, Ana Tower va avea o suprafata construita de circa 40.000 mp si o parcare subterana cu trei niveluri. Proiectul de birouri este amplasat in apropiere de Piata Presei, zona unde GTC a mai dezvoltat si turnurile City Gate, cunoscute ca sediul Romtelecom si Rompetrol.

"Avem discutii pentru preinchirierea a 40% din Ana Tower, pe care o vom livra peste doi ani. Vom anunta in perioada urmatoare mai multe detalii", spunea recent Galon.

Colliers ofera servicii de consultanta in vederea certificarii verzi si pentru City Gate, care va obtine certificarea verde LEED pentru cladiri existente, numita Existing Building Operations and Maintenance (EBOM). Colliers este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania, alaturi de Jones Lang LaSalle, acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, dupa ce a lansat acest serviciu in 2011.

Citeste mai multe despre cladirile verzi:
Cum arata birourile viitorului?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri