Calea Dorobantilor din Bucuresti ar putea deveni zona preferata pentru brandurile de lux aflate in proces de expansiune, depasind Calea Victoriei, unde chiriile sunt cu pana la 30% mai mari, sustin consultantii imobiliari de la Capital Property Advisors.
In ciuda contextului economic dificil prin care trece si Romania, brandurile de lux includ in continuare Bucurestiul pe harta lor de expansiune, arata o analiza a companiei Capital Property Advisors. Insa daca despre Calea Victoriei se spunea in trecut ca detine suprematia in ceea ce priveste gazduirea retailerilor de lux, in prezent, deciziile comerciantilor de a deschide noi locatii sunt extrem de diferite.

"Cunoscuta in trecut ca si gazda luxului in Romania, Calea Victoriei a devenit o artera comerciala a extremelor. Regasim o zona de maxim interes pentru brand-rile de lux, cuprinsa intre Strada Piata Amzei si Str. Episcopiei, insa cu foarte putine optiuni reale de inchiriere, si alte doua zone cuprinse intre Piata Victoriei-Teatrul Act si Athenee Palace Hilton- Splaiul Independentei, unde oferta spatiilor comerciale vacante este foarte generoasa, insa insuficient de atractiva", afirma Mihaela Petruescu, coordonatoarea departamentului de retail al Capital Property Advisors.

In prezent, desi Calea Victoriei se confrunta cu o rata de neocupare a spatiilor comerciale de peste 25%, chiriile medii se mentin la valori cuprinse intre 50-60 euro/mp. In ultimii doi ani, in aceasta zona au deschis magazine retaileri precum Helvetansa, Emporio Armani, Gucci, Diamond Boutique sau Hugo Boss, insa se contureaza tot mai evident tendinte de orientare a brandurilor de lux si catre alte zone.

Calea Dorobantilor, mai ieftina cu 30% fata de Calea Victoriei

"O decizie aparent surprinzatoare este aceea de relocare a magazinului Victoria 46 de pe Calea Victoriei pe Calea Dorobantilor, intr-un spatiu cu o suprafata de doua ori mai mare decat a magazinului actual. Acest fapt va genera cu certitudine in viitorul apropiat prezenta si a altor branduri de lux de renume, trend ce va fi sustinut si de valoarea chiriilor practicate , care sunt in medie cu 20-30% mai mici in aceasta zona decat cele de pe Calea Victoriei", mai spun cei de la Capital Property Advisors.

Pe Calea Dorobantilor, rata de neocupare a spatiilor comerciale este de cel mult 10%, insa se observa o usoara dinamizare a zonei. Daca zona va avea suficienta putere de revenire, afirma consultantii imobiliari, va depinde in primul rand de disponibilitatea proprietarilor de a da spre inchiriere spatiile comerciale la preturi corecte si sustenabile pentru cei care sunt real interesati sa inaugureze noi magazine.

Cine mai vine in Dorobanti

"Parfumeria de lux Madison a inaugurat recent un nou magazin pe Calea Dorobantilor, prin decizia de relocare intr-un spatiu cu o suprafata mai mare si cu o vizibilitate mai buna, preluand o parte din spatiul in care a functionat pana in 2010 cafeneaua Pascucci. Tot in aceasta zona isi va face aparitia spre sfarsitul acestui an si brandul exclusivist Brunello Cucinelli, alaturi de celelalte brand-uri din grup, Distinto, Moschino si Cavali, semn ca zona a fost cea mai buna alegere pentru compania care administreaza magazinele", potrivit celor de la Capital Property Advisors.

Compania Capital Property Advisors, creata anul trecut prin asocierea dintre Radu Lucianu si membrii fondatori ai companiei Capital Partners, a consiliat in 2011 tranzactii imobiliare in valoare cumulata de 40 de milioane de euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri