O vila cu un teren de circa 2.700 metri patrati, unde isi are sediul social firma de investitii imobiliare Steda Residence, detinuta de Gheorghe Stelian, a fost vanduta de catre RA-APPS cu putin peste 5 milioane euro inclusiv TVA, acesta fiind cel mai scump activ vandut de regie pana in prezent.
Imobilul (foto), amplasat in centrul Capitalei, pe Soseaua Kiseleff, dispune de un etaj si are o suprafata construita desfasurata de 515 metri patrati, potrivit Mediafax.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Consultanti imobiliari au declarat recent ca infiintarea unui fond imobiliar listat la bursa pentru administrarea activelor RA-APPS sau transferul acestor servicii catre firme private sunt alternative la vanzarea indviduala a proprietatilor, care ar asigura o transparenta sporita si un profit mai bun pentru stat.

Ei au aratat ca vanzarea activelor RA-APPS in conditiile actuale ale pietei nu este cea mai buna solutie.
Infiintarea fondului de investitii ar tre¬bui insa precedata de o curatare a portorfoliului, astfel incat sa fie pastrate doar activele performante care sa atraga investitori.

Sursa foto: Green Angels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri