Omul de afaceri Ovidiu Sandor, care a dezvoltat si, ulterior, vandut complexul City Business Centre din Timisoara, cel mai mare proiect de birouri din afara Capitalei, ar putea incepe o noua dezvoltare, de data aceasta in Cluj-Napoca, potrivit surselor wall-street.ro.
Ovidiu Sandor se afla in negocieri avansate cu dezvoltatorul Atrium Centers, controlat de Michael Israeli, pentru achizitia unei teren de aproape 2 hectare in Cluj-Napoca pe care intentioneaza sa dezvolte un proiect de birouri de peste 40.000 mp.

Terenul, care a apartinut fabricii Tricotaje Somesul, este amplasat pe bulevardul 21 Decembrie 1989 si a fost cumparat de catre Atrium Centers si Carpathian, prin intermediul firmei Glarstyle, in anul 2007 pentru suma de 14,3 milioane de euro. Pe acest teren, Atrium Centers planuia sa dezvolte un centru comercial, o cladire de birouri si un hotel, insa in primavara anului 2010, cand Carpathian a iesit din proiect, datoriile se ridicau la 8,5 milioane de euro.

Dintre toate planuri legate de terenul fabricii, doar birourile ar putea ramane “in picioare”, in contextul in care timisoareanul Ovidiu Sandor are in plan sa construiasca cel mai mare proiect de birouri din Cluj, compus din mai multe cladiri, spun sursele wall-street.ro. In prezent, pe piata din Cluj-Napoca exista doar doua cladiri de birouri de peste 10.000 mp, respectiv Sigma Business Center (14.000 mp inchiriabili) si Power Business Center (10.150 mp).

Contactat de wall-street.ro, Sandor a infirmat declaratiile, spunand ca nu dezvolta un proiect de birouri la Cluj. Omul de afaceri a negat, de asemenea, in toamna anului trecut vanzarea proiectului de birouri City Business Centre catre sud-africanii de la NEPI, insa a anuntat tranzactia trei luni mai tarziu.

In plus, Sandor a anuntat inca de la inceputul anului ca ia in calcul inceperea unui noi proiect imobiliar si a declarat recent ca preturile unor terenuri, precum cele din Cluj-Napoca, unde expira PUG-ul (Planul Urbanistic General), vor continua sa scada, ceea ce reprezinta un avantaj pentru viitoarele dezvoltari.

Avand in vedere ca NEPI a negociat in 2009, fara rezultat, preluarea Carpathian si tinand cont de relatia deja existenta dintre Ovidiu Sandor si fondul sud-african, nu este exclus ca proiectul de birouri de la Cluj sa fie dezvoltat in parteneriat cu NEPI. Dat fiind faptul ca NEPI este listat la Bursa de Valori Bucuresti, orice astfel de anunt trebuie comunicat investitorilor.

Sursa foto: Clubul Profesionistilor in Imobiliare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri