Expert Insolventa SPRL scoate la vanzare un teren cu potential de dezvoltare imobiliara in nord-estul Capitalei


Un teren de 45.000 de metri patrati de pe Soseaua Fundeni din Bucuresti va fi scos la licitatie in luna iulie, in procesul de lichidare a activelor societatii Downtown International, procedura preluata recent de Expert Insolventa SPRL Filiala Bucuresti. Terenul este vizat de dezvoltatorii imobiliari pentru potentialul pe care il prezinta, fiind singurul teren de dimensiuni mari ramas disponibil in acea zona din Bucuresti, pe care se poate construi. Terenul este situate pe malul apei si este impartit in noua parcele paralele, perpendicular pe lac, a cate 9.000 metri patrati fiecare. Pretul de start al licitatie ieste de 11,4 milioane de euro.

Firma Dowtown International este detinuta de compania islandeza Askar Capital si a achizitionat terenul in 2007 cu scopul dezvoltarii unui proiect imobiliar. La acea vreme, compania islandeza anunta investii totale de 500 de milioane de euro in Romania, in proiecte rezidentiale si industriale, atat in Bucuresti, cat si in alte orase. Pana in prezent, Askar Capital nu a finalizat niciun proiect pe piata locala. In 2008 si 2009, piata imobiliara s-a blocat, valoarea terenului a ajuns la jumatate fata de pretul platit in 2007, iar cererea slaba de pe piata nu a mai justificat continuarea proiectului. ”Criza globala, transpusa rapid si in plan local, a facut ca toate planurile si calculele economice de la momentul respectiv ale societatii sa nu mai fie viabile economic”, se arata in planul de reorganizare propus in 2011. Astfel, BCR, principalul creditor extern, a cerut executarea silita.

Downtown International s-a protejat prin declararea insolventei, in 2010, aceasta firma a depus un plan de reorganizare complet care a fost respins in unanimitate de creditori. Societatea a intrat in falimentiar din martie 2012, procedura este coordonata de Expert Insolventa.
Potrivit tabelului creantelor, totalul datoriilor firmei se ridica la 30,8 milioane de euro, iar terenul scos la licitatie este singurul activ din patrimoniu.

Documentul arata ca principalii creditori sunt Askar Capital Romania si Suport Colect SRL, ca cesionar al creantei BCR.
Expert Insolventa SPRL desfasoara activitati specific calitatii de administrator/lichidator judiciar, administrator special, mandatar ad-hoc sau conciliator in conditiile legii, fiind inscrisa in Tabloul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania. Societatea are sediul in Hunedoara si o filiala in Bucuresti, fiind agreata de ANAF pentru intreg teritoriul national. Expert Insolventa detine o experienta vasta in domeniul insolventei, dobandita prin gestionarea procedurilor de reorganizare judiciara, faliment si lichidare voluntara la un numar de peste 400 de societati comerciale din judetele Hunedoara si Alba. Principalele companii din portofoliu sunt Ardeleana SA Alba Iulia, Ampelum SA Zlatna, Montana SA Campeni, Stratusmob SA BLaj, Capris SA Sebes, Ulpia Traiana SRL Alba Iulia, Conpet SA Petroani, Lacto Sibiana SA, Deva Mall etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri