Fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai mare investitor din piata imobiliara locala, are in plan sa transforme centrul comercial Armonia Arad, pentru a fi in concordanta cu cerintele actuale ale pietei.
„In ultimii ani am investigat care sunt cele mai eficiente moduri in care putem utiliza spatiul nostru din Arad. In timp ce retail-ul in acesta zona si mai ales in Arad, a fost afectat de criza economica, am inregistrat o crestere a cererii pentru alte servicii. Astfel, am decis ca Armonia este mai potrivita pentru alte scopuri comerciale”, a spus Wolfgand Idl, coordonatorul directiei de asset management retail al grupului.

Grupul planuieste sa transforme centrul comercial Armonia Arad intr-un centru logistic sau intr-un parc industrial. Aceasta decizie se bazeaza pe impactul pe care situatia economica actuala il are in zona, dar si pe oportunitatile datorate locatiei foarte bune a centrului Armonia, au spus oficialii companiei.

Immofinanz Group colaboreaza cu chiriasii pentru agrearea de comun acord a unui plan de reorganizare. „Datorita relatiilor solide si pe termen lung pe care le avem cu partenerii nostri, negocierile decurg foarte bine si suntem increzatori ca vom gasi o solutie acceptabila pentru toate partile implicate”, a spus Wolfgang Idl.

Centrul comercial Armonia este amplasat pe una din cele mai importante sosele cu acces catre Arad, drumul european E68 care face legatura intre Szeged (Ungaria) si Brasov, si va fi conectat la autostrada Szeged – Arad – Timisoara – Sibiu care este in prezent in constructie, cu anumite portiuni deja finalizate. Datorita acestui amplasament, Armonia, care se intinde pe o suprafata de 43.500 metri patrati, se dovedeste a fi o destinatie comerciala atractiva pentru clientii care sunt la curent cu ultimele tendinte din piata, se mentioneaza in comunicatul de presa al companiei.

Immofinaz Group se asteapta la o trecere naturala catre noua utilizare a centrului comercial Armonia. Procesul de tranzitie deja inceput este prevazut sa se finalizeze in 2013, fara investitii majore. Armonia Arad a fost deschis in mai 2008 si include, pe langa hipermarketul Carrefour, un magazin Bricostore si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine.

Carrefour a confirmat retragerea din Armonia Arad si a precizat ca este in cautarea unei alte locatii in oras, nedorind sa iasa de pe aceasta piata. Carrefour Armonia Arad se va inchide la finalul lunii august.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri