Avrig 35, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, vrea sa achite in urmatoarele doua luni datorii in valoare de 50 de milioane de dolari, in prezent creantele companiei ridicandu-se la 80 de milioane de dolari, potrivit lui Alexader Hergan, unul dintre actionarii Avrig 35.
Anuntul lui Alexander Hergan a venit dupa ce Russel Wasendorf Sr., unul dintre cei trei parteneri cu care Hergan a infiintat grupul Avrig 35, a incercat sa se sinucida, scrie Reuters. Russel Wasedorf Sr. a fost acuzat de furtul a peste 200 de milioane de dolari din sumele clientilor firmei sale de brokeraj, PFGBest, care a intrat recent in faliment.

Valoarea grupului Avrig 35 era in 2007 de peste un miliard de dolari, insa in prezent a coborat sub 45 de milioane de dolari, potrivit Reuters. Datoriile companiilor din grup se ridica la circa 80 de milioane de dolari, iar pe deasupra patru dintre proiectele Avrig 35 sunt in insolventa si unul, in faliment.

"Am salvat compania anul trecut"

“Nu vreau ca situatia lui Russel sa afecteze in grupul Avrig 35”, a declarat Alexander Hergan, citat de Reuters, adaugand ca desi grupul a intrat recent in insolventa, a fost gasita o cale de iesire. “Vrem sa achitam circa 50 de milioane de dolari din datoriile pe care le avem in urmatoarele doua luni. Am salvat compania anul trecut”, a mai spus Hergan.

FBI a inceput recent o investigatie in cazul fraudelor de care este acuzat partenerul lui Hergan, insa omul de afaceri roman nu considera acest lucru o problema pentru Avrig 35.

“Este posibil ca autoritatile americane sa se uite dupa proprietatile pe care Russel Wasendorf Sr. le detine sau dupa actiunile sale in cadrul Avrig 35, dar ceilalti actionari le vor cumpara, avand in vedere valoarea scazuta de piata din prezent”, a explicat Alexander Hergan.

Wasendorf nu a fost implicat in activitatile zilnice ale grupului, a adaugat Hergan, si nici nu a vizitat vreodata Romania. Actiunile sale in cadrul Avrig 35 au scazut la sub 15%, dupa mai multi ani in care Hergan a atras si alti investitori, insa in 2007, la opt ani de la infiintarea Avrig 35, investitia initiala a lui Wasedorf, de aproximatic 500.000 de dolari, ar fi putut valora 150 de milioane de dolari.

Din 2007 si pana in 2011, Russel Wasendorf Sr. a participat la majorarile de capital ale Avrig 35 de trei-patru ori, ceea mai mare investitie a sa, de 750.0000 de dolari, fiind realizata anul trecut, potrivit lui Matthew Proskine, CEO al grupului Avrig 35 si fiul unuia dintre actionari.

Pe piata locala, Avrig 35 este cunoscut in special pentru cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, cunoscuta ca fiind sediul Vodafone, pe care a vandut-o in 2007 fondului de investitii GLL, si pentru turnul Bucharest Business Tower (foto), din Piata Victoriei, care este gol de aproape trei ani.

Hergan a plecat de la sefia Avrig 35 in vara anului 2010, ramanand in actionariatul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri