Departamentul de property management din cadrul Colliers International Romania, lansat anul trecut, a reusit sa dubleze numarul de proiecte de care se ocupa.
Lansat la inceputul anului trecut, departamentul de Property Management al Colliers lucreaza in prezent la 11 proiecte in Bucuresti si in tara, pentru care ofera servicii de consultanta, property management sau consiliere in vederea certificarii verzi a cladirilor. Departamentul este coordonat de Stefania Baldovinescu (foto).

Sase dintre aceste proiecte au intrat in portofoliul Colliers in perioada aprilie – iunie 2012.

„Problema principala cu care se confrunta dezvoltatorii din Romania este plecarea chiriasilor din cladire, ce arata semne de acutizare in actualul climat economic. Pentru succesul unui proiect in piata, este necesar un property manager bun, care sa prezinte neutralitate in fata chiriasilor, sa aiba cunostinte solide din piata si sa detina abilitati de negociere si relationare cu clientii. Divizia de Property Management a fost creata ca raspuns la aceasta nevoie, cu atat mai mult cu cat feed-back-ul primit de la dezvoltatori arata ca echipele interne de administrare si firmele de Facility Management nu reusesc sa acopere toate aceste cerinte”, a declarat Ilinca Paun, managing director Colliers International Romania.

De la inceputul activitatii in ianuarie 2011, Colliers a reusit sa castige mandatele de property management pentru cinci proiecte majore: o cladire de birouri de marime medie, dezvoltata de Allianz-Tiriac in Brasov, cele doua centre industriale si logistice Olympian, detinute de GE Capital Real Estate impreuna cu Helios Phoenix la Timisoara si Brasov, precum si – incepand din acest an – parcurile logistice Mega Distribution Park si Key Logistic Center din localitatea Chiajna, judetul Ilfov.

In prezent, suprafata cumulata a proprietatilor pentru care Colliers ofera servicii de property management totalizeaza 100.000 mp, o valoare dubla fata de cea inregistrata la finele anului 2011.

Activitatea pe segmentul certificarilor verzi, lansata in a doua jumatate a anului trecut, s-a concretizat in atragerea primilor trei clienti: in 2011 – centrul de afaceri City Gate construit de GTC in Piata Presei Libere si turnul de birouri Ana Tower, dezvoltat de GTC in parteneriat cu Ana Holding (care a obtinut recent pre-certificarea verde LEED Gold), respectiv, in 2012 – cladirea de birouri Global City Business Park, detinuta de Global Finance in nordul Capitalei.

Prin serviciul de consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi.

Alaturi de aceste proiecte, incepand din trimestrul al doilea al anului 2012, Colliers ofera servicii de consultanta in management pentru centrul de afaceri World Trade Center, precum si pentru doua cladiri de birouri detinute de compania Allianz-Tiriac in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri