Retailerul Auchan cumpara de la fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) hipermarketul din cadrul parcului de retail din Pitesti, pentru aproximativ 28,7 milioane euro, conform Mediafax.
"NEPI, prin intermediul subsidiarelor sale, NE Property Cooperatief UA si NEPI Bucharest One au incheiat un acord pentru vanzarea unui hipermarket catre Auchan Romania. In prezent, NEPC si Nepi One detin societatea Connect Investment. Connect este o companie care detine parcul de retail Auchan situat in Pitesti, care consta intr-un centru commercial cu o suprafata totala de inchiriat de aproximativ 43.100 metri patrati. Hipermarketul are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 18.264 metri patrati ce consta in principal in zone de vanzare, depozitare, administrare si office, zone de incarcare si descarcare adiacente hipermarketului, incluzand si terenul de dedesubt aferent", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oficialii NEPI considera ca sumele incasate in urma tranzactiei pot fi reinvestite in "alte achizitii mai profitabile".

Tranzactia necesita separarea hipermarketului, a activelor aferente acestuia si a datoriilor Connect prin dezmembrare si transfer, precum si mutarea hipermarketului, a celorlalte active si a datoriilor aferente acestuia intr-o noua companie special creata, Newco. Spatiile comune ale centrului comercial, respectiv drumuri de acces, trotuare, spatii de parcare, vor fi detinute in continuare de Connect.

Cel tarziu pana la finele lunii martie a anului viitor Auchan va prelua firma nou infiintata.

"Pretul de achizitie va fi platit in cash, iar disponibilul de cash rezultat va fi folosit pentru rambursarea imprumuturilor existente cu privire la hipermarket", se mai arata in comunicat.

Potrivit raportului anual din 2011, la finele anului trecut Retail Park Auchan avea datorii de 28,6 milioane euro.

New Europe Property Investments este un fond de investitii avand ca scop achizitia si/sau dezvoltarea de cladiri de birouri, centre comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania, unde Grupul este activ inca de la infiintarea sa, in 2007.

Printre cele mai recente activitati de investitie si dezvoltare ale grupului, se numara Ploiesti Shopping City, dezvoltat in parteneriat cu Carrefour Property, proiect care va fi inaugurat in luna noiembrie a acestui an, Pitesti Retail Park, Floreasca Business Park si City Business Centre Timisoara, achizitionat in februarie 2012 de la omul de afaceri Ovidiu Sandor.

Fondul este listat pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri