Proprietarii magazinului Cocor din Bucuresti, scos la vanzare luna trecuta, vor sa vanda si complexul hotelier Cocor din statiunea Neptun, la un pret de pornire de 18 milioane de euro, care poate sa scada cu cel mult 40%, scrie Mediafax.
Actionarii firmei Turism Cocor (GALA) au aprobat la sfarsitul saptamanii trecute scoaterea la vanzare a complexului de sanatate. Complexul poate fi vandut si la un pret care sa nu fie sub 40% fata de cel propus initial, de 18 milioane de euro, se arata intr-un anunt al firmei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Firma Turism Cocor este controlata in proportie de 69,01% de Cocor Bucuresti, restul capitalului fiind detinut de SIF Transilvania (26,6%) si alti actionari.

Cocor Bucuresti a anuntat la jumatatea lunii iulie scoaterea la vanzare a tuturor activelor detinute, inclusiv a magazinului Cocor din Capitala pentru care actionarii au stabilit un pret de 50 de milioane de euro. Si in acest caz vanzatorul accepta reducerea pretului. Magazinul poate fi vandut la jumatate din pretul de pornire cu avizul Consiliului de Administratie, o reducere suplimentara necesitand avizul actionarilor.

Cocor are un credit de circa 19 milioane de euro contractat de la BCR pentru modernizarea magazinului din Bucuresti.

Actionarii Cocor Bucuresti au mai aprobat strategia de restructurare a companiei, care include si vanzari de active in scopul rambursarii totale sau partiale a creditului. Actionarii au mai decis sa scoata la vanzare alte zece active situate in zone centrale din Bucuresti.

Compania a vandut un spatiu comercial de 127 metri patrati, amplasat in Bulevardul Unirii din Bucuresti pentru 500.000 de euro. De asemenea, compania sustine ca are oferte ferme pentru un alt spatiu de 50 metri patrati, la pretul de un milion de euro si pentru altul de 100 metri patrati pentru circa doua milioane de euro, cumparatorul urmand sa achite un avans si rate lunare pe parcursul a trei ani.

Cocor Bucuresti a primit somatii de plata din partea BCR pentru o suma care depaseste 1,5 milioane de euro, pentru care s-a angajat ca o va achita din fonduri proprii in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 15 septembrie.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un pret de 125 de lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri