Fondurile de investitii administrate de Artio Global, foste Julius Baer, au iesit miercuri din actionariatul dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP), dupa ce au vandut pachetul de actiuni detinut, reprezentand 5,77% din capitalul social al companiei, cu aproape 1,2 milioane lei (265.000 de euro), informeaza Mediafax.ro.
Iesirea din actionariat a fost anuntata vineri, printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de administratorul fondurilor Artio, compania Artio Global Management.

In sedinta de miercuri au fost realizate 11 tranzactii cu actiuni Impact prin care au fost cedate titluri reprezentand cumulat 5,9% din capitalul social. Transferurile au cumulat 1,2 milioane lei si au fost realizate la orele 14:38, 14:54 si 15:04. Ultima tranzactie a fost realizata la pretul de 0,1026 lei, similar ultimei cotatii de marti, iar cel mai mare pachet a fost transferat la 0,1027 lei/actiune.

Unul dintre cumparatori a fost omul de afaceri Adrian Andrici, care a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 0,76% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar, majorandu-si astfel participatia la 5,75%. El a platit circa 181.000 de lei (40.000 de euro) pentru titlurile cumparate miercuri.

Veniturile dezvoltatorului imobiliar au scazut de 3,8 ori in primul trimestru, de la 10,4 milioane lei la 2,7 milioane lei, iar compania a inregistrat pierderi de 4,3 milioane lei, dupa un castig net de 1,3 milioane lei in acelasi interval din 2011. Totusi, Impact a inregistrat o cifra de afaceri de 4,4 milioane lei, mai mare cu 18% comparativ cu primul trimestru din 2011.

Potrivit celor mai recente raportari, cel mai mare actionar al companiei este fondatorul Impact Dan Ioan Popp, care are 16,52% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

In prima parte a sedintei bursiere de joi nu au fost realizate tranzactii cu actiunile Impact.

Raportat la ultimul pret de joi, de 0,11 lei, compania are o capitalizare de 21,7 milioane lei (4,8 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri